Forside * Nyheder

Årets nye Panasonic recordere


“Nu lanceres der tre nye DIGA DVD-spillere, som giver brugeren en høj grad af fleksibilitet. Det unikke ved dvdspillerne er, at de kan indspille i mange forskellige formater. Desuden er kvaliteten i billedernes skarphed ved indspilning i LP (Long Play) blevet fordoblet i forhold til modellerne fra sidste år. Start-up-tiden for f.eks. indspilning er helt nede på ét sekund, hvilket gør dem til markedets hurtigste.”


 

Sådan skriver Panasonic selv, og det er faktisk en hurtig opsummering af hvad der kan forventes i årets nye modeller. Panasonic har dermed lyttet til kritikken fra tidligere som bl.a. sagde:  • Manglende understøttelse for RW formater


  • Langsom opstart og betjening


  • Dårlig timer

Med de nye modeller kaster Panasonic håndklædet i ringen, og fremover understøttes flere DVD-formater. Udover DVD-RAM og DVD-R, så nu også DVD+R og DVD-RW (videomode).


 


De nye Panasonic modeller er blevet hurtige. Den langsomme reaktionstid skulle gerne være væk, og når de tændes skulle de være klar til brug på blot 1 sekund – mod 20-45 sekunder på de gamle modeller.


 


Det vides ikke om timeren er blevet forbedret i disse modeller.


 


LP mode er blevet forbedret, og er nu fuld opløsning på 720×576 mod tidligere 352×576. Dette betyder formentlig, at Panasonic modellerne vil levere markedets bedste optagelser i den 3 timers LP kvalitet.


 


Panasonic sender ialt 3 nye modeller på markedet:
  • DMR-ES10. En ren DVD-optager.


  • DMR-ES30V. En kombineret DVD-optager og VHS.


  • DMR-EH50. En kombineret DVD- og harddisk-optager (80GB).

Mon ikke det er modeller som vil kunne give bl.a. Philips større konkurrence ude på supermarkedernes hylder.


 


Det forlyder ikke om Pansonics netværk har fået nye funktioner, de nuværende pressemeddelelser er ret sparsomme på det område. Såvidt vides er det kun DMR-EH50 som har netværk. Læs evt. nyheden om DMR-E500, og hvilke funktioner den indeholdt på det område.


 


Alle modeller kan afspille DVD-RAM, DVD-R, DVD+R, DVD-RW ver.1.1 (1x-2x), DVD+RW, DVD-Audio, DVD-Video, Video CD, Audio CD (CD-DA), og CD-R/RW MP3 samt JPEG fotos (også fra CD). De nyeste DVD-RW ver.1.2 (fra 4x) og DVD+RW (fra 8x) understøttes ikke.


 


Alle modeller har PAL progressive scan udgang, for forbedret visning af DVD film på projektorer og fladskærms-TV med mulighed for visning af progressive scan.


  DMR-ES10 


Tryk på billedet for et større. Tryk her for et billede af fjernbetjeningen.


 


DVD-optager med understøttelse for DVD-RAM, DVD-R, DVD+R samt DVD-RW (videomode).


 DMR-ES30V 


Tryk på billedet for et større. Tryk her for et billede af fjernbetjeningen.


 


DMR-ES30V er en kombineret DVD-optager med VHS. Der er 2 tunere i, så man kan optage både på VHS og DVD samtidig. DVD-optageren understøtter DVD-RAM, DVD-R, DVD+R samt DVD-RW (videomode).


 DMR-EH50 


Tryk på billedet for et større. Tryk her for et billede af fjernbetjeningen.


 


DMR-EH50 er en kombineret DVD- og harddisk-optager. DVD-optageren understøtter DVD-RAM, DVD-R, DVD+R samt DVD-RW (videomode).


 


Harddisken er på 80GB, hvilket må anses for absolut minimum for en harddisk optager i dag hvor mange modeller har både 160 og 250 GB. 80GB giver ca. 17 timers optagelse i højeste kvalitet, og ca. 34 timer i standard kvalitet.


 


Modellen har en nu fjernbetjening, med et drejehjul (Smart wheel) som giver nem adgang til spoling med op til 200x hastighed (se billede).


 


Kilde: Panasonic


 

Se sammenligningsskema over alle nye 2005 modeller her.

Annonce:


 

Redaktørens kommentar :


Der er ikke de store nyskabelser i denne generation af Panasonic modeller. På trods af enkelte nyheder, i forhold til sidste års Panasonic modeller, så har de meget svært ved at leve op til egne målsætninger. De nye modeller markedsføres med ord som:


“Den japanske elektronikvirksomhed Panasonic er en af de førende på markedet inden for segmentet indspilsbare DVD-produkter.” og “Som en af de førende på markedet inden for dette segment, er man nødt til at have en ambition om at stå i spidsen for udviklingen.”


Nøgternt set, så har Panasonic med de nye modeller blot leveret en del af det som brugerne efterspurgte for et år eller mere siden. Som førende skal de levere hvad kunderne efterspørger i det kommende år. Mindre kan ikke gøre det, hvis man har ambitioner om at stå i spidsen for udviklingen.


Panasonic understøtter nu også DVD+R og DVD-RW (videomode). Dette er et skridt på vejen, men hvor er DVD+RW og DVD-RW VR-mode, de nyere DVD-RW skiver (fra 4x) og ikke mindst det som rigtigt mange efterspørger i år: double layer og dual layer.


På et punkt er Panasonic dog på forkant, og det er på netværksstikket. Men entusiaster har næppe glemt skuffelsen fra DMR-E500, som med netværksstikket ikke er mere end verdens dyreste memory card reader – overførsel af digitale fotos fra memort card til PC. Brugerne efterspørger ting som overførsel af optagelserne til/fra PC, eller programmering af timer via internet og mobiltelefon. Først når de ønsker er opfyldt, er netværksstikket et ægte plus.


Kære Panasonic, glem ikke dialogen med brugerne om hvad de vil have.


Hvis du selv har kommentarer, enten til nyheden eller til disse ord, så tryk på kommentar nedenfor.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.