Forside * Nyheder

JVCs modeller for 2005

Årets nye JVC modeller er blevet præsenteret i USA.


Det tyder på at det er de samme modeller vi også får senere. Men af gode grunde kan vi ikke sige noget om hvornår de kommer eller hvad priserne bliver, da modellerne endnu ikke er annonceret her i Europa.


Men her er en gennemgang af hvad modellerne kan ventes at indeholde af teknik.
Alle modeller har indbygget kredsløb til forbedring af billederne ved optagelse og afspilning. For læsere med interesse for de tekniske detaljer er det:  • Super MPEG Encode Pre-Processor. En 3-trins proces som sker før MPEG enkodningen. Først tager en TBC (Time Base Corrector) sig af at stabilisere det indkomne signal (fjerne jitter). En frame synkroniser, som retter op på et eventuelle ujævnheder i strømmen af billeder og dernæst en “Motion Active Noise Reduction” som renser billederne for diverse støj med teknikker som “3D noise reduction” for bedre billeder ved bevægelser som panoneringer mv.
  • Super MPEG Post-Processor. Ved afspilning forbedres billederne med teknikker som “Block Noise Reduction”, “Color Digipure” som igen minimerer især den støj som opstår ved bevægelser i billedet. Dertil forbedres farver og detaljer, og et “Hadamard noise reduction” filter minimerer det som hedder Mosquito noise.
  • Bit rate optimizer. Bitraten optimeres ved kopiering fra harddisk til DVD, så der allokeres høj bitrate når billederne kræver det (store bevægelser) og mindre når billederne ikke er så krævende. Denne teknik kaldes også 2-pass encoding.

Alle modellerne har en 10 bit/54 Mbit/s digital-analog konverter (DAC)


Harddisk optagerne tilbyder “freezeless editing”, redigering uden de kortvarige pauser i afspilningen som ses på andre harddisk optagere når slutresultatet ender på DVD.


Modellerne med harddisk tilbyder highspeed dubbing (HDD til DVD) med 8x hastighed til DVD-R. Det betyder at kopieringen kan foregå med op til 64x spilletiden. En times optagelse i laveste kvalitet (8 timer på en DVD) vil kunne kopieres fra harddisk til DVD på blot 1 minut.


JVC DR-MV5S
Tryk her for et billede af fjernbetjeningen.En kombineret DVD-optager med VHS.


Den optager på DVD-RAM, DVD-R og DVD-RW (både videomode og VR mode). Den afspiller samme formater, og derudover også VCD, SVCD, CD, CD-R/RW, WMA og MP3 fra CD samt JPEG billeder fra CD.


Der er DV indgang for tilslutning af digitalt videokamera, ligesom den europæriske udgave forventes at have PAL progressive udgang for forbedret visning af DVD på projektorer og fladskærms TV.


Processen med kopiering fra VHS til DVD har JVC gjort lettere med et intelligent system der indeholder disse features:  • Auto record speed optimizer. Beregner den samlede spilletid på VHS båndet, og justerer automatisk bitrate på DVD så det passer. Så det er et tryk på en knap, og så går apparatet selv igang med at kopiere eksempelvis feriefilmen fra VHS til DVD.
  • Auto thumbnail creation. Laver automatisk nye kapitler med små billeder (thumbnails) for hver ny optagelse på båndet.
  • Auto blank-cut dubbing: Undlader at kopiere de tomme områder fra originalbåndet. Hvis recorderen møder et uindspillet område springes det over.

Så det må siges at være blevet nemt at overføre fra VHS til DVD. Gode grunde til at investere i en kombi-enhed som denne, hvis man har mange VHS bånd liggende som skal overspilles til DVD.
JVC DR-MH100S
Tryk her for et billede af fjernbetjeningen.


En kombineret DVD- og harddisk-optager (80 GB).


Den optager på harddisk, DVD-RAM, DVD-R og DVD-RW (både videomode og VR mode). Den afspiller samme formater, og derudover også VCD, SVCD, CD, CD-R/RW, WMA og MP3 fra CD samt JPEG billeder fra CD.


Der er DV indgang for tilslutning af digitalt videokamera, ligesom den europæriske udgave forventes at have PAL progressive udgang for forbedret visning af DVD på projektorer og fladskærms TV.JVC DR-MH300S
Tryk her for et billede af fjernbetjeningen.


En kombineret DVD- og harddisk-optager (160 GB).


Den optager på harddisk, DVD-RAM, DVD-R og DVD-RW (både videomode og VR mode). Den afspiller samme formater, og derudover også VCD, SVCD, CD, CD-R/RW, WMA og MP3 fra CD samt JPEG billeder fra CD.


HDMI (High Definition Multimedia Interface) udgang. En digital udgang for tilslutning til et digitalt display som f.eks. et Plasma TV. Den digitale HDMI giver en bedre kvalitet i forhold til de analoge tilslutninger.


Der er DV indgang for tilslutning af digitalt videokamera, ligesom den europæriske udgave forventes at have PAL progressive som suplement for de der ikke kan bruge HDMI udgangen.Med forbehold for ændringer i specifikationerne imellem de amerikanske og europæriske modeller.


Se sammenligningsskema over alle nye 2005 modeller her.
Annonce:Kilde: JVC USA

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.