Forside * Nyheder

JVC har udviklet dual layer DVD-RW
JVC udvikler genskrivelige dobbeltlags skiverDet er ikke mindre end en verdensnyhed, en 2-lags genskrivelig DVD-skive. En såkaldt single-sided Dual Layer DVD-RW disc.


Mange troede slet ikke det var teknologisk muligt at overføre dual-layer til en genskrivelig DVD-skive. Og her kommer JVC så og annoncerer at de er klar med verdens første dual layer DVD-RW teknologi, allerede inden dual layer DVD-R sådan rigtig er blevet tilgængelig på markedet.


Den nye disc vil kunne indeholde 8,5 GB data, præcis det samme som de andre skrivbare dual layer og double layer formater.
De to lag er opbygget af forskellige materialer, så de kan bearbejdes hver for sig af brænderen.
Det har taget JVC i alt 3 år at udvikle den nye teknik, og den forventes fremsat som forslag til ny standard overfor DVD Forum senere. I første omgang forventes de nye skriver at kunne skrives med 1x og 2x speed, men brændehastigheden ventes at kunne øges senere.


Produktionsprisen forventes at være det dobbelte af en normal DVD-RW i begyndelsen, så de første skiver vil koste ca. det dobbelte af normale DVD-RW. Men prisen forventes at falde såsnart produktet masseproduceres.


Kilde: JVC

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.