Forside * Nyheder

Ny projektor fra Panasonic


Hjemmebioprojektor med smarte funktioner fremstillet i samarbejde med filmeksperter i Hollywood


I begyndelsen af oktober lancerer Panasonics den længe ventede projektor PT-AD900. Panasonic har fået hjælp fra flere af Hollywoods eksperter inden for filmbranchen for at skabe den perfekte billedkvalitet. En af forbedringerne i forhold til den prisbelønnede forgænger AE700 er kontrastforholdet, som er blevet højnet markant. En anden brugbar funktion er projektorens fjernbetjening. Den kan både styre projektoren og andre produkter i hjemmet som f.eks. en DVD og et lyd- og lysanlæg.


PT-AE900 er nem at installere og anvende i en række forskellige typer lokaler. Uanset om man placerer projektoren tæt på lærredet, f.eks. på et bord eller langt fra, kan man få samme størrelse på billedet. Det skyldes, at projektoren har en linse med 2x optisk zoom og en funktion til linseskift. Denne type linse er den første af sin slags i branchen og er fremstillet af Panasonic til den foregående model.

Panasonic har foretaget mere end femten forbedringer i de optiske indstillinger på PT-AE900. Målet er, at billedet skal være klarere og skarpere også i rigtigt store formater. Omfanget i den nye dynamisk blænder er blevet forbedret, så den tilpasses kontrast og lys i scenernes individuelle farve- og lyssætning, hvilket giver et kontrastomfang på 5500:1 og en lysstyrke på 1100 lumen. Herved reduceres skærmstøj og detaljetabet i de mørke scener kraftigt, og gengivelsen af dybe sorte farver forbedres. De lyse scener bliver også bedre med skarp billedprojicering og en god nuancegengivelse. Dette forbedres yderligere med Panasonics nye Smooth Screen-teknologi, som mindsker den såkaldte ”screen door-effekt” – de sorte linjer mellem pixelene – hvilket giver et jævnt og naturtro billede.

Med fjernbetjeningen kan andre AV-komponenter i hjemmet (uanset mærke) betjenes, f.eks. DVD-afspiller, forstærker, belysning og til og med visse lærreder. Fjernbetjeningen er nem at anvende og har en LCD-skærm, som viser, hvilken enhed der er aktiv.

Panasonic begyndte at markedsføre sin første højopløselige hjemmebioprojektor i 2001 som svar på kundernes ønske om et brugervenligt projektorsystem, som kunne forvandle stuen til en biograf. Panasonic er siden hen blevet førende på markedet for hjemmebioprojektorer og har i de senere år flyttet arbejdet med at forbedre billedkvaliteten til Hollywood, filmbranchens hjemsted. Dér arbejder man sammen med eksperter inden for filmbranchen, blandt andre David Bernstein, en af Hollywoods bedste kolorister, som har overført film som Titanic, Moulin Rouge og X-men til videoformat. Resultatet er en billedkvalitet, som gengiver instruktørens intentioner, og som lever op til blåstemplingen ”Hollywood picture quality”. Dette kan PT-AE700 især bryste sig af, da den blev den bedst sælgende model på det globale marked for hjemmebioprojektorer.

PT-AE900 koster ca. DKK 15.700 inkl. moms.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.