Forside Baggrund

Billeder fra en DVB-T sender

En DVB-T sender fylder ikke nær så meget, som f.eks. de gamle analoge TV2 sendere. Selve teknikken huses af 4 racks. Skufferne forrest indeholde P.A. trin, som bringer den samlede effekt op på 50 KWSelve signalet transporteres rundt i “kabler” der er en form for rør med en udvendig diameter på 12-15 cm. Her forlader signalet de 4 teknik racks.Et filter sørger for at signalet er rent, så der ikke udsendes frekvenser i nabo kanaler. Sådan et “kanal filter” er på størrelse med en gennemsnitlig varmtvands-beholder.Herefter skal det digitale DVB-T signal samles med det analoge TV-signal for TV2. Det sker i en såkaldt combiner, et samlefilter, der næppe ligner noget kendt.De sorte kabler der går op, er kablerne ud til selve senderen. Sådan en combiner er afstemt efter de frekvenser der skal samles.Her foran står et sender-kablel, skåret igennem så man kan kigge ind i.Til sidst ender de 2 signaler, det analoge TV2 signal og det ene digitale signal, oppe i senderen. Det er svært at få størrelsesforholdene på billedet her, men der er 50m afstand imellem de platforme der er op af masten. 

Annonce:
Forrige artikelVores FAQ er midlertidigt lukket
Næste artikelJordbaseret digitalt tv-sendenet indviet d. 31/3-06
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.