Forside * Fokus

Sådan produceres VM i HD hos DR+TV2

DR og TV2 samarbejder om VM i HDTV. Der er tale om et pilotprojekt, og selve afviklingen sker fra TV-Byen via et midlertidigt afviklingsrum opstillet til lejligheden.


TDC og Telia Stofa leverer signalerne, og hele projektet er omkostningsneutralt. Af politiske årsager må den slags events ikke koste licensbetalerne penge, da det kun er få der har glæde af det. Så omkostningerne holdes nede på et minimum.
Kampene modtages i HD fra Tyskland via satellit og mixes herefter med studie-signalerne fra hhv. DR og TV2. Selve studierne er SD – almindelig kvalitet – men opskaleres til HD før udsendelse. Signalet fra TV2s studie sendes på en link fra Kvægtorvet til TV-Byen.


TDC og Stofa henter det rå HD-SDI signal i TV-Byen, og foretager selv den nødvendige distribution og tilpasning af signalerne til deres egne fordelingsnet.


I det intermistiske afviklingsrum opstillet til lejligheden mixes det hele incl. påsætning af logoer fra hhv. DR og TV2, afhængig af hvilken af de to TV-stationer der sender VM kampen i den normale standard transmission.Det intermistiske afviklingsrum i TV-Byen. Billede fra AVM AudioVisuelle Medier.


Det forholdsvis simple setup har givet problemer ved de kampe der blev sendt samtidig, hvor enkelte af de forskudte sendinger måtte båndes i almindelig kvalitet og udsendes bagefter opkonverteret til HD. I alt 4 kampe blev sendt forskudt på denne måde.


Men de resterende 60 kampe har kunnet nydes i ægte HD af de heldige hos TDC og Stofa som har erhvervet en HD dekoder (Selector HD eller en Stofa HD-dekoder).


Flere seere har savnet ur+stilling, men da den slags normalt er noget som studierne selv ligger på signalet, måtte det fravælges i dette for en TV-produktion yderst simple setup hvor HD-kampene videresendes direkte. Teknisk set er alt muligt, men i et omkostningsneutralt pilotprojekt var det et af fravalgene.


Bladet AVM Audio Visuelle Medier har skrevet en god artikel om teknikken bag det midlertidige VM-HD setup.


Læs artiklen fra AVM herDebat i forummet om denne nyhed

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.