Forside Nyheder

THX surround receivere fra Pioneer

Pioneer lancerer 2 nye THX surround receivere. Det er forstærkere i den tungere ende hjem til stuen eller hjemmebiografen.


Forstærkerne har udover THX features som automatisk kalibrering efter rummet med målemikrofon, HDMI tilslutninger og en kraftig strømforsyning. USB tilslutning på begge, og den store model har iPod tilslutning.


 


VSX-1016VDen “lille” model 1016 fås i farverne sølv og sort.


Denne receiver er THX SELECT 2 certificeret receiver og yder 7x150W. Har du kun 5 højttalere, kan du bruge de sidste to kanaler som bi-amping af frontkanalerne, så disse får endnu mere headroom i lyden.


Der medfølger en lærbar fjernbetjening med LCD-display, så du kan styre hele anlægget, også selvom du skulle have komponenter fra andre mærker i dit system.
Receiveren er udstyret med Pioneers MCACC (Multi Channel Acoustic Calibration System) som er en slags dynamisk equalizer der kompenserer for rummets indvirkning på de enkelte frekvenser.
Receiveren kan kalibreres automatisk vha. den medfølgende målemikrofon.


Pioneer skriver:

“Den medfølgende målemikrofon placeres i lyttepositionen, og det automatiske testprogram startes via menuen der vises på skærmen. Herefter udmåler receiveren den samlede frekvensgang i rummet ved at sende testtoner ud af hver enkelt højttaler.

Receiveren indstiller så til korrekt frekvensgang i 5 bånd separat for hver af de syv kanaler, indstiller til korrekt niveau og forsinkelse, samt kompenserer også for fasedrejningen i delefilteret til din subwoofer.
Sidstnævnte medfører ofte et såkaldt group-delay der ødelægger ‘timingen’ i musikken, fordi at lyden fra subwooferen og satellithøjttalerne er faseforskudt.

Dette er en saga blot med Pioneer VSX-1016V-S, og i stedet får du en virkelig præcis, fast lyd med god timing, eller foot-stamp faktor som nogen kalder det.”


 
Receiveren har to HDMI indgange og en udgang. Andre kilder med composite, S-video eller Component/RGB kan konverteres til HDMI, så du kun behøver tilslutte fladskærmen eller projekteren med HDMI og lade forstærkeren klare omskiftningen af både billede+lyd.


Pioneer skriver videre:

“For computerfreaks og mediacenter-brugere kan vi nævne at der udover de normale Dolby Digital og DTS formater også kan dekodes WMA9 pro lydspor digitalt. Således kan du sørge for at selv ved brug af Windows Media Player sker den meget sarte digtial-til-analog-konvertering i receiverens højkvalitets kredsløb og ikke i din computer, hvor strømforsyning og signalvej er overfyldt med processorstøj og komponenter der ikke er gode til audio.

Desuden er der USB host indgang, så  en almindelig USB memory med f.eks. musik i MP3, WMA eller MPEG4/AAC format kan bladres i og afspilles via receiverens menusystem og fjernbetjening.

Pioneer har oven i købet lavet en special DSP mode, som prøver at skyde lidt vitaminer i den lidt ‘flade’ lyd der kommer ved komprimering til computerformater.
Vejledende pris er kr. 6.999,- sølv eller sort.


 


VSX-2016VStorebror 2016 fås kun i sølv.


Udover alle de features der er nævnt for 1016, så tilbyder denne model også:  • Frontpanel i aluminium
  • En endnu mere advanceret kalibrering, med en 9 bånds equalizer og højere præcision i fasekontrollen.
  • Direkte tilslutning for iPod. Tilsluttet kan iPod styres fra receiverens fjernbetjening. Menuen fra iPod ses i displayet, og batteriet lades op mens den er tilsluttet.
  • Klap der dækker indgangene på fronten.
Vejlendende pris for VSX-2016V er kr. 9.999,-


 


PS. Tryk på billederne for at se større udgaver.


 

Annonce:
Forrige artikelSmart lille label printer
Næste artikelRecordere.dk får nyt design
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.