Forside * Tests

Anmeldelse af Philips 37PF9731D Forord


Denne brugeranmeldelse er skrevet af et af vore gode medlemmer. I forummet kendt som bibihest, og det navn er bibeholdt som pseudonym her (den rigtige identitet er redaktionen bekendt).


Det er en flot og omfattende anmeldelse, der kommer godt rundt om Philips 37PF9731D.


God fornøjelse med læsningen
recordere.dk teamet


 


Philips 37PF9731D er endeligt kommet på markedet efter lang ventetid. Nu er det på tide at se om tv’et lever op til forventningerne.


Jeg vil prøve at skrive lidt om mine egne indtryk af TV’et efter at have leget med det nogle dage. Jeg kommer mest ind på mine personlige meninger, så mange ting vil afhænge af din personlie smag.


 


Design

Designet på TV’et er meget flot. Rundt om selve skærmen har vi først en 6cm bred, klar ramme. Rammen har meget genskin og kan måske være iriterrende i nogle tilfælde hvor man har noget lys der lige rammer i den forkerte vinkel. Personligt havde jeg gerne set en mere mat ramme omkring tv’et og at kanten ikke havde været så bred. Bredden på rammen tror jeg dog har været et krav for at få plads til ambilight. Det er stadig et meget flot tv der udstråler klasse og vil give en masse måbende gæster.


Under rammen er højtaleren placeret. Den fylder selvfølgelig hele breden af tv’et og er godt integreret.


Selve skærmen er behandlet med antirefleks og det virker utrolig godt. Selvom jeg har 2 store vinduer der lyser ind i tv’et ser man intet i selve skærmen.


Foden til TV’et er lavet af glas og har en halvhvid/gennemsigtig baggrund. På foden monteres en bøjle med 4 skruer og TV’et hænges derefter på selve bøjlen og skrues fast. Det virker som en meget stærk konstruktion og da både glas og bøjle er tungt, giver det en god stabilitet på tv’et og man er ikke nervøs for at det vælter overhovedet.


Foden kan drejes ved at løsne en lille skrue oven på foden og man kan derfor selv bestemme hvor meget kraft man vil bruge for at dreje tv’et eller om man vil have det helt fast.


 


Tilslutninger 


 


De forskellige forbindelser findes under, bag og på siden af tv’et.. Component og digital ind og ud er placeret bag på tv’et og kan give problemer hvis tv’et hænger tæt ind til væggen. Stikkene i bunden af tv’et er til gengæld intet problem. Selvom de hænger under tv’et er de dækket af højtaleren og kommer derfor ikke til syne når man sidder foran og kigger. Alle stik i bunden sidder monteret på en metalplade og det virker meget solidt i forhold til det plastik man ofte ser på andre tv.


I venstre side (set forfra) sidder sidste hold stik hvor man kan sætte sit videokamera til. Her finder vi også stik til høretelefon, 2xUSB og diverse flashram. I højre side af tv’et finder vi et betjeningspanel hvor man kan skifte kanal og ændre lydstyrke hvis man skulle have brug for det.Fjernbetjening

Fjernbetjeninger er en af de ting Philips kan finde ud af. Den udstråler kvalitet når den ligger på bordet og den virker tung og stabil når den ligger i hånden. Den vejer næsten 200g hvilket er en del for en fjernbetjening. Knapperne er alle af hårdt plast og er gode at bruge. Ikke andet at sige end at det er fuld kvalitet i den fjernbetjening i forhold til mange andre producenter.


 
 


Den nederste række knapper på fjernbetjeningen er på en måde ?indbygget? og kan være lidt svære at trykke på hvis man har lidt større fingre. De burde efter min mening havde været som alm. knapper, så det er et minus herfra. Nederste række bruges til DVD betjening, toptext og PiP (Picture in Picture).Ambilight

Da jeg købte tv’et var ambilight en af de ting jeg var ret ligeglad med, men efter et par dage har jeg nu flyttet hele stuen om bare for at kunne udnytte det lidt bedre. Det er ikke noget jeg bruger hele tiden, men ser jeg film, så er det altid tændt. Der er ambilight i sidderne og toppen og det giver en god effekt i film.


Ambilight kan selvfølgelig indstilles på mange måder så man selv kan bestemme lysstyrke, hvor hurtigt farverne skal ændre sig, om det skal være en fast farve osv.


Ambilight er en af de ting man enten elsker eller hader og man finder ret hurtigt ud af om man vil bruge det eller ej. Hvis man ikke vil bruge det til film, kan man altid bruge det som lampe når tv’et er slukket.Lyd


Lyden i tv’et er, ligesom så meget andet, genialt. Der er mulighed for at indstille det som man har lyst til med en 5-kanals equalizer hvor man kan ændre de forskellige frekvenser og få en lyd som man ønsker det.Billedkvalitet

Det her er nok et af de vigtigste punkter for de fleste og jeg kan kun sige IMPONERENDE!


Når man tænder tv’et er det ikke verdens bedste billede man ser, men når først man får alt indstillet er det meget flot.


Nogle af mine billeder her er blevet lidt mørke og så er de komprimeret en del, så evt. artifakter i menuerne er pga. komprimeringen og ikke tv’et.


  
 


 


Det er selvfølgelig meget svært at forklare hvordan et billede ser ud, men til sammenligning kan jeg fortælle at jeg modtager kabel-tv og har mindre støj på billedet end jeg havde på mit gamle CRT tv (32? Philips 100hz).


 


Mine forældre har netop fået et Sony V2000 32? og modtager digitalt tv og kvaliteten på det analoge signal på mit Philips er bedre end det sigitale mine forældre modtager. Det skyldes selvfølgelig de forskellige teknologier der er i tv’et og kvaliteten af komponenterne. Der er gode farver, ingen slør, ingen skygger og hvad man ellers hører af skrækhistorier fra andre producenter.


 


 


Jeg vil nu komme ind på nogle af mine egne indstillinger. De kan bruges som reference hvis man ønsker det, men man bør alligevel selv finde de indstillinger der passer bedst til sin egen stue.


 


DVB-T 


 


(Dette afsnit er skrevet af bruger rohde)


 


Jeg har foretaget installation af dvb-t kanaler manuelt ved at taste frekvensen ind. Den fandt de 4 kanaler uden problemer og der er en fin bar, som indikerer signal-styrke og den skriver netværks-navnet (i mit tilfælde Hadsten). Installation kan selvfølgelig også gøres automatisk.


I info kan man se lydformat (eksempelvis MPEG 2/0 og Dolby Digital 2/0). Undertekster fungerer og har bl.a. en indstilling hvor de kun sættes på, hvis tv’et er muted. Ganske smart.


Billedkvaliteten virker god men adskiller sig ikke umiddelbart fra hvad en ekstern digital satellit modtager leverer.


Det er muligt at se nuværende og næste program samt en beskrivelse af dem i EPG.


 


 


Mine TV indstillingerKontrast – 60
Lys – 55
Farve – 55
Farvenuance – 0
Skarphed – 0
Farvetone – normal
Pixel Plus 3 – Til
DNM – Fra
ClearLCD – Til
Dynamisk kontrast – Fra
DNR – Fra
MPEG reduktion – Til
Farveforbedring – Fra
Active Control – Fra
Lyssensor – Fra


 

Pixel Plus 3PP3 har en ret begrænset effekt på billedet efter min mening. I enkelte udsendelser kan jeg se mere støj når det er sat til, mens jeg i andre synes der er en forbedring. Jeg har hverken oplevet at PP3 har ødelagt noget eller forbedret en masse, men så stor forskel skulle der helst heller ikke være. Jeg har det altid aktiveret fordi jeg stadig er overbevist om at det har en positiv effekt og at det hjælper på ting som panorering, slør og støj. Måske finder jeg engang noget der viser hvad PP3 virkeligt kan.


 


Digital Natural Motion (DNM)


 


DNM giver en meget synlig effekt selv ved minimal indstilling. DNM forhindrer slør ved at indsætte ekstra billeder imellem de billeder man modtager. Min erfaring med DNM har vist at det næsten virker for godt. Det giver en eller anden effekt på billedet der er svær at forklare. Det giver et forkert billede når man fx ser film og får det til at ligne en form for billig optagelse. Det er lidt svært at forklare hvad der egentligt sker, men det er tydeligt at se når det er aktiveret og det giver en negativ effekt for mig.


 


ClearLCDClearLCD skal give mere klart billede, bedre farver og forhindre slør ved panorering og jeg må sige, det gør alt hvad det skal 100%.


Jeg har endnu ikke oplevet slør på nogen som helst rulletekst hverken den ene eller den anden vej. Ser man rulleteksterne i bunden af nyhedskanaler, så er der INTET slør at se. Det samme effekt har det i film. Jeg har stadig ikke oplevet noget slør ved panoreringer eller hurtige bevægelser og jeg er overbevist om at PP3 og ClearLCD arbejder rigtigt godt sammen og giver et tæt på perfekt billede.


Det er ikke sådan at man kan slå det fra og så har man et dårligt tv. Billedet er stadig utrolig flot selvom både PP3 og ClearLCD er slået fra, men de 2 ting gør det hele en lille smule bedre. Det viser bare hvor godt tv’et er selv med alle teknologier slået fra. 


Dynamic Noise Reduction (DNR)


 


DNR skal fjerne støj fra billedet, men om jeg har mit slået til eller ej, gør ingen forskel. Jeg kan ikke se forskel på mit analoge signal selvom jeg såtter DNR til maks. Hvor meget støj, eller hvilken slags, der skal være på billedet inden der sker noget ved jeg ikke. Det er jo kun positiv ikke at have noget støj der skal fjernes.


 


MPEG reduction


 


MPEG reduction vil være mest synlig ved DVD og digital modtagelse. Jeg har ikke selv prøvet dvb tuneren, men ved fx DVD der er komprimeret mere end ellers giver det et positivt billede og fjerner nogle artifakter. MPEG reductionen kan udglatte dårlige overgange i farver der ofte opstår i MPEG filer, så jeg vil anbefale altid at have MPEG reduction slået til. 


DVD


 


Jeg siger det endnu en gang: IMPONERENDE!


DVD afspilning overgår mine forventninger. Farver, sortniveau, skarphed, ingen slør er bare et par af de ting der imponerer ved dvd afspilning.


Jeg kører min DVD via RGB over et 5m langt scartkabel. Ikke nogen optimal forbindelse, men stadig optimalt billede. Jeg har aldrig oplevet så flot, skarpt og roligt billede som der er på DVD. Tv’et opskalerer filmen helt som det skal og MPEG reduction, ClearLCD og PP3 gør hvad det skal for at lave et flot billede. Alene DVD afspilning gør tv’et pengene værd for mig.


Sort i filmene er sort som det bør være. Ingen dårlige overraskelser her.


Vær opmærksom på at nogle DVD afspillere giver et dårligere billede på DVD hvis du lader afspilleren opskalere signalet. Ser du derfor nogen som helst form for sejl på din DVD, så slå opskalering fra i din afspiller og lad TV’et klare arbejdet.


Som DVD-afspiller er brugt en Philips DVDR-70. 


PC tilslutning


 


Da jeg fik tv’et købte jeg et 7,5m langt hdmi kabel + en dvi>hdmi konverter. Det blev sat til tv’et og computeren og billedet på tv’et er ?ok?. Min PC sender et 1080i signal og det er lykkes mig at få 1:1 pixelmapping ved denne opløsning. Både ved 24, 50 og 60hz. Til 1:1 pixelmapping kan du dog kun benytte 1080i opløsning, men opløsningen er som skabt til et media center og du er nu klar til at se film i HD kvalitet.


Grafikkortet er baseret på NVidia 7800GTX chipsset.


   
HD filmklip fra PC’en ser også rigtig godt ud. Jeg har set et 1080p klip som så blev vist i 1080i og det var meget flot og rigtig gode farver. Der er noget at se frem til når BluRay kommer på markedet.


 
 Jeg har set en DVD via pc’en og var ikke vildt imponeret i forhold til alm. dvd afspilning. Der var lidt mere slør i filmen og det har højst sansynligt været fordi ClearLCD er slået fra ved HD signaler.


Hvis man skal have et media center stående tror jeg det vil være en fordel at sætte opløsningen ned så man kan bruge ClearLCD og så lade tv’et opskallere. Er ret sikker på det vil give et bedre billede i sidste ende.


 


USB og LAN


USB virker som det skal. Det er en smule langsomt i forhold til en PC, men når USB disken er gennemsøgt vises der på skærmen hvad der ligger på og man kan så vælge hvad man vil. Man kan endda bruge spole knapperne i bunden af fjernbetjeningen til AVI og MPEG.


LAN virker på samme måde som USB. Når PMM programmet kører på PC’en finder TV’et straks alle mapper og man kan bladre rundt i dem ligesom i alle andre menuer på tv’et. Det virker en smule langsomt når mapper bliver åbnet, men når man har valgt en fil er afspilningen som den skal være.


Jeg har ikke haft særlig meget succes med AVI filer. Det er kun ca. 1 ud af 5 som tv’et kan afspille af alle dem jeg har prøvet. Jeg tror tv’et vil have en 100% korrekt codec version for at virke og det er det der kan give fejlen, men det er noget jeg vil undersøge videre. ved MPEG er der dog ingen problemer med den slags.
Man kan desværre ikke afspille komplette DVD’er via USB/LAN. Man kan godt få vist menuen på DVD’en fordi den også er i MPEG, men man kan ikke vælge nogle ting som når det sidder i en rigtig afspiller.
Jeg havde håbet man kunne have sin DVD samling på en disk i stedet for og bare vælge hvad man ville se, men det er så ikke muligt som det virker lige nu.


Et problem jeg er stødt ind i ved LAN afspilning er at man ikke kan vælge skærmformat. Der er ingen menu til det overhovedet og selvom man sætter tv’et til fx. bredformat inden man starter, vælger tv’et automatisk autoformat ved afspilning. Det gør at mange film får et helt forkert format og nærmest gør AVI afspilning ubrugeligt.


1080p ???


 


Det har været et af de store spørgsmål længe. Kan tv’et vise 1080p signal? Ifølge en hollandsk side skulle tv’et kunne vise det i ?movie mode?, men hvad det præcis er, ved jeg ikke. Jeg har forsøgt at få tv’et til at acceptere et 1080p signal fra pc’en uden held. Jeg har forsøgt med forskellige frekvenser og indstillinger på tv’et.


 


Menu system


 


Menuerne er som det plejer at være ved Philips. Flotte, gennemtænkte og lette at bruge og finde rundt i. De virker lidt mere professionelle end på andre billigere tv og det er en fordel da menuerne er noget man kommer til at bruge ofte.


 

Fx kan man kalde en lille menu frem hvor man kan vælge nogle hurtige indstillinger som pip format, vis klokken, undertekster og billedformat. Det samme når man trykker på AV, så får man en menu frem med alle indgange og kan vælge hvad man vil se. Man kan selv tildele navn til de forskellige indgange så man ved hvad der er DVD, PC og hvad man ellers vil tilslutte. Meget enkelt.


 OSD systemet består af små tal og symboler. Vælger man en kanal kommer der først et lille tal i øverste venstre hjørne og tv’et venter så et par sekunder hvor man kan vælge flere tal. Det virker som i mange andre tv. Tallet kan dog være en smule svært at se nogle gange men det kan både være godt og skidt.


Når man havner på en ny kanal får man i toppen en lille bar hvor man kan se en smule info. Der står om det er analog eller digital modtagelse, program nummer, kanal navn og på nogle kanaler står der hvilken udsendelse der er igang. Man har så mulighed for at aktivere yderligere info så man også får vist hvilket format og hvilken lyd man modtager. På samme tid kan man også fjerne programnavn hvis man ikke vil have den slags. Der er altså rigeligt med indstillinger så man kan få det som man ønsker det.


Ændrer man på lyden er der ingen OSD på skærmen så længe OSD står til minimum. Ved minimum får man kun den føromtalte lille bar i toppen med kanal- og programnavn. For at få vist lydstyrken skal OSD stå til normal og her får man så også vist alt ekstra information om kanalen.


Det er en ting jeg gerne ville have ændret engang så man selv kunne vælge om man vil have vist lydstyrke eller ej.

TextTV og TopTextTexttv og toptext virker som det skal og er meget hurtigt. Efter man har været på en kanal et par sekunder kan man finde de fleste texttv sider uden ventetid. Det samme sker med toptext.


 
 


 


Konklusion


Alt i alt synes jeg det her er et virkeligt lækkert tv. Det har et flot design, flot billede og mange muligheder.


Lyden er behagelig at lytte til og kan indstilles individuelt som man nu ønsker det.


Der er mange tilslutninger bag på tv’et så der skulle være plads til at koble de fleste ting til uden problemer.


Det er ærgeligt hvis 1080p ikke virker på BluRay når de engang kommer, men det skulle være muligt at aktivere det med en firmware opdatering på et senere tidspunkt. Om Philips har planer om det eller om der er en eller anden gemt ?movie mode? er jeg ikke klar over endnu, men kigger selvfølgelig stadig efter det.


Det er helt klart et 1. klasses tv Philips har fået lavet her.


 


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.