Forside Baggrund

DVB-T og kabel-tv i samme installation

Hvis i har kabel-tv eller en fællesantenne, der ikke distribuerer DVB-T signalerne (digital tv fra DR1, DR2 og TV2), så er det muligt at lave en parallel-installation der via egen antenne giver husets tv+recordere adgang til DVB-T


Det er endda muligt – med visse forbehold – at distribuere kabel-tv og DVB-T i samme installation. Så signalerne bruger de samme kabler rundt i huset, og kommer ud af de samme dåser i væggen.AntennerEksempler på UHF-antenner


For at modtage digi-tv kræves der en antenne. Typisk en UHF-antenne (en TV2-antenne) – men under gode modtage-forhold kan de mindre stue-antenner til digital-tv også bruges.


            


Eksempler på små aktive antenner. En indendørs tv. og en udendørs th.Kanal-filter


DVB-T signalet kan flettes sammen med kabel-tv signalet via et filter. På fyn udsendes DVB-T signalet fra DR1, DR2 og TV2 på kanal 25, så her i huset bruger jeg et kanal-25 filter.


Et kanal-filter har 2 indgange og en udgang. Den ene indgang tillader kun den ene kanal at passere, den anden indgang lader resten (minus dén kanal) passere. På udgangen kommer det sammenflettede antenne-signal.


Et kanal-25 filter lader altså kanal 25 slippe igennem, og fletter det sammen med kabel-tv signalet der dog herefter vil mangle kanal 25.


  


Det vil være et forskelligt kanal-filter der skal benyttes, til forskellige egne af landet. For en komplet oversigt over DVB-T kanaler / frekvenser se oversigten på digi-tv.dkFordele / ulemper


Ulemperne ved en type installation som denne, er at modtages der flere DVB-T frekvenser (eksempelvis også tyske og svenske kanaler) så kræves der flere kanal-filtre. Et filter for hver kanal der skal modtages. Og hvert filter vil afskære en kanal fra kabel-tv.


Fordelene er at man kan genbruge samme antenne-installation. De samme kabler og dåser.


Der kræves stadig en eller flere DVB-T modtagere for at dekode de digitale signaler. Se evt. anmeldelse af DVB-T modtagere.Navn / pris


Det filter jeg har brugt heder Lunex. Kanal-filtre kan købes i velassorterede forretninger med antenne-tilbehør eller på nettet hos eks. antennelageret.dk. Jeg gav knap 300 kr for et filter i en normal butik.


 


 

Annonce:
Forrige artikelDe nye Hitachi recordere
Næste artikelAnmeldelse af JVC GZ-MG505 HDD Videokamera
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.