Forside * Nyheder

Microsoft Windows Vista og HD/BD-afspillere

 


Windows Vista vil ikke kunne afspille HDTV film fra HD-DVD og Blu-ray diske på alle PC’ere, hvis filmene er beskyttede.


Årsagen er at 32-bit versionen af det nye operativsystem ikke kan gøres sikker nok. Det betyder at alle de PC’ere der findes i dag, med 32-bit CPU’er ikke kan være med.


Det vækker stor harme verden over. Her kommer det nyeste OS – og så mangler det fuld support for HDTV film hos flertallet af brugerne. Men Microsoft står fast på den politik.


På konferencen Tech.Ed 2006, sagde sikkerhedsguruen hos Microsoft Steve Riley (titel: Senior Program Manager of Vista) de hårde ord: Ingen af de nye HDTV formater vil kunne afspilles i 32-bit – overhovedet.


“Any next-generation high definition content will not play in x32 at all”


 


Riley mener dog at når HDTV film rigtig bliver udbredt, vil de fleste af os have skiftet til 64-bit CPU’er aligevel. Så dermed et skaden ikke så stor.


Der er dog håb endnu. Det bliver muligt for trediepart – evt. private entusiaster – at lave deres egne drivere til 32-bit systemer. Så media-playerne vil virke der aligevel. Så mon ikke det bliver muligt at downloade nye drivere fra nettet til Windows Vista inden længe.


 


Kilde: CDRInfo


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.