Forside Tests

Anmeldelse af Noxon 2 Audio

 


 Så er turen nået til at teste en trådløs medie afspiller, med et design der i den grad nok skal få nogle til at spærre øjnene op.


Selvom Noxon 2 Audio bestemt ikke ligefrem er enestående, der findes nemlig utrolig mange af denne slags afspillere så er den alligevel i en kategori for sig selv. Først og fremmest pga. designet. Den ser spøjs ud, men i løbet af ganske få minutter, så har man vænnet sig til udseendet.
Jeg ved ikke hvem der har tænkt dette design, eller hvordan man overhovedet er nået frem til det, men faktum er, at det fungere temmelig tiltalende på mig. Jeg tror ideen er opstået i en situation, hvor designeren har haft en forestilling om, at man sidder ved sit skrivebord, er ved at skrive en længere artikel om noget, og så lige har en Noxon 2 Audio stående ved siden af, nemt og inden for rækkevidde. Hvis vi skruer tiden 20-25 år tilbage, så kunne det have været undertegnet, der sad med min lille transistorradio (og båndoptager) mens der skulle knokles på lektier, og trofast fulgte den hæsblæsende Kim Schumacher i Danmarks radio hver eftermiddag. Vi skruer hurtigt tiden frem til idag. Forskellen er præcis ens, bortset fra at nu er den gamle transistor forlængst begravet i de evige transistorer-marker, og er i stedet erstattet af Terratec´s Noxon 2 Audio (ihvertfald i skrivende stund). Og Kim Schumacher suser stadigvæk derudaf takket været et par minde cdére.Mens man studere designet, så kan man ikke undgå at bemærke at der sidder nogle store og utrolig lækre knapper foroven. Knapper! Hvad hulen skal vi nu med knapper. Vi lever i det 21 århundrede med fjernbetjeninger!
Så sandt som det er sagt, så behøver vi ikke knapper. Eller gør vi?  Vi kigger lige på min teori til designet igen. Forestil jer så, at vi har forlagt fjernbetjeningen (for der er faktisk en fjernbetjening med til Noxon), og vi gider ikke letter vores dertil indrettede bagdel for at lede efter den, vi sidder jo dybt begravet i en eller anden opgave. Vi kan med knapperne nu stadigvæk betjene Noxon. En rigtig god detalje, synes jeg.


Der vil sikkert være nogle læsere der nu sidder og tænker, hvordan får vi så lyd ud af den. Har den måske forstærker og højttaler i sig? Ingen forstærker eller højttaler. Men hvis vi drejer Noxon 90 grader med uret, så kommer der et lille dæksel frem på siden. Under dette dæksel findes et par tilslutninger. Den ene er beregnet til hovedtelefoner. Så nu kan man altså sidde og nyde musikken, uden at resten af familien skal belemres med Schumacher´s hæsblæsende talekunst.
Det andet stik ved siden af hovedtelefon stikket, det er en USB2.0 port, som er beregnet til memory stick, memory key og lignende, inkl. USB harddisk. Det er faktisk ret smart, da man så ikke behøver starte sin server for at høre noget musik.


For at vi nu skal få alle med, og der ikke er nogen der nu sidder og tror, at dette bare er en abnorm MP3 afspiller, som kun køre på el-nettet, så tager vi og drejer Noxon 2 endnu 90 grader og kigger på bagsiden. Nu bliver det rigtig interessant.
Startende fra venstre mod højre har vi først en lille antenne, (drejelig). Noxon 2 har indbygget trådløst netværk. En praktisk detalje som bla. gør at man kan afspille sine musik filer fra en server via et trådløst netværk. Det næste er en højre og venstre phone udgang. Det bruges til at tilslutte Noxon 2 til sit stereoanlæg, og nyde musikken den vej igennem, analogt. Det næste stik er interessant, for der sidder et TOS link (eller optisk udgang), så man kan koble den til sit stereo anlæg, hvis man har en digital receiver med optisk indgang. Det interessante er sådan set ikke selve TOS linket, men derimod at der kun er den. Jeg synes personligt der mangler en coax SP/DIF udgang, da det efter min mening er mest udbredt. Men Terratec har altså valgt kun at køre med optisk.
Går vi videre endnu, så er der en 10/100Mbit ethernet udgang, for dem som ikke har trådløst netværk. Og til sidst er der en tilslutning for strøm adaptoren.
Dette er hvad der er af stik muligheder på Noxon 2, og bortset fra det manglende coax digital udgang, så kan jeg ikke sætte fingre på noget der skulle mangle.
Imellem det optiske stik og ethernet stikket, der sidder en lille knap. Det er reset knappen, som bruges til at slette alle oplysninger, gemte favorit indstillinger osv. i Noxon.Fjernbetjeningen er bestemt ikke noget at skrive store ord om. Kvaliteten er middelmådig med gummiknapper. Den funger og ligger nogenlunde i hånden, og så kan den det, som den skal kunne. Den har nogle få hurtig taster til bla. konfiguration tilføje til favorit eller gemme kanaler. Men ud over det er det en standard fjernbetjening som virker. Og en tilfredsstillende rækkevide.


Nu da vi har rundet designet og tilslutningerne, er det måske meget passende, hvis vi lige ser på, hvad den så også er i stand til at præstere, på papiret vel at mærke. Her er et kort oversigt over de tekniske data.  • 54 Mbit/s (WLAN) og 10/100 Mbit/s (Ethernet)
  • WEP encryption (64/128 bit key support)
  • WPA encryption
  • Internet radio (streaming MP3, MMS)
  • MP3 (up to 320 kBit/s, CBR/VBR)
  • ID3 V1.0 / V2.0
  • WMA-9 (up to 320 kBit/s) unprotected and Windows Media DRM10 protected
  • Firmware upgrades via WLAN/Ethernet

Dette er sakset direkte fra Terratec´s tekniske beskrivelse, hvor jeg kun har opridset de væsentligste punkter. Jeg kan forestille mig der sidder et par stykker derude og vrænger på næsen over antallet af fil-formater. Jeg er helt enig, for jeg synes nemlig der mangler et ukomprimeret format som f.eks WAV eller PCM. Med et ukomprimeret format ville Terratec også have haft entusiasterne med, der ikke kunne drømme og at afspille et groft komprimeret stykke musiknummer, på deres dyrt indkøbte anlæg. Der vil sandsynligvis også sidde folk derude der undre sig over, hvorfor det kun er MP3 og WMA der understøttes. Min personlige holdning er, at dette er alt rigeligt. Jeg ved det, der er flere andre formater som for nogle er interessante. Min mening er dog, at det blot er endnu en opfindelse af den dybe tallerken. Faktum er, at langt de fleste har enten MP3 eller WMA (eller begge dele), så Terratec har henvendt sig til det største marked.
Jeg synes det er værd at bemærke, at der er understøttelse af Windows Media DRM10 (Digital Rights Management), som jeg ikke vil komme så meget ind på her, da det er i en kategori for sig selv. Men kort sagt går det ud på at afspilning af beskyttede materiale som er stemplet med DRM, kan styres på alle leder og kanter, inkl. hvor mange gange et nummer må afspilles. Det er ikke så udbredt endnu, og personligt håber jeg heller ikke det bliver det. Hovedsagen er dog at Nonxon kan håndtere det, såfremt man har det installeret på sin Windows maskine.


Inden jeg går i krig med at teste Noxon, om den nu også hænger sammen med specifikationerne, så vil jeg lige tage et hurtigt kig på indholdet i kassen. Og lad mig blot sige med det samme, det er drøn hammerende kedeligt.Kassen indeholder:
1 stk Noxon 2 Audio
1 stk strømadaptor
1 stk fjernbetjening
1 stk manual (kun på engelsk)
2 stk CDROMér med software på.
1 stk Registreringskort.


Det er det! Intet andet, ikke engang et audio (phono kabel). Dvs. Noxon 2 Audio virker ikke “out of the box” medmindre man sætter hovedtelefoner til, hvis man ejer sådan nogle, eller et sæt phono kabler/optisk kabel. Det synes jeg er et fjollet område at spare på. Man bør som minimum pakke et sæt phonokabler i, efter min mening og prisen bør kun ændre sig en brøkdel, da sådan nogle kabler kan erhverves for ganske få kroner. Men mere om pris senere. Lad os lytte lidt til hvad dette designmæssigt vidunder kan præsterer.


Straks da jeg kom hjem efter en travlt hverdag og så at posten havde været der og aflever en pakke, måtte jeg simpelthen bare åbne den. Det var ene og alene pga. jeg synes pakken så mærkbar stor ud i forhold til mine forventninger. Det skal lige siges, at jeg ikke havde skænket målene på Noxon en tanke inden da. Så mens resten af familien var ved at forberede dagens middag, kastede jeg mig over pakken. Og jeg havde da heller ikke andet end lige fået den ud af kassen, da jeg med et lille smil måtte fortælle familien, at middagen kom altså lige til at vente et par minutter, for den her sag måtte jeg simpelthen bare tilslutte med det samme. Så ind til computeren og hente hovedtelefonerne. Stereoanlægget var optaget af andet støjende materiale. Og da jeg havde en forventning om, at jeg inden for de næste par minutter ville være istand til at høre een eller anden form for lyd fra denne boks, så faldt det mig først og fremmest ind at bruge hovedtelefonerne. Så kunne jeg jo også være fysisk tilstede i køkkenet og på den måde virke bare en smule interesseret i middagen.


Der gik heller ikke mere end få minutter, så var Noxonén konfigureret til mit lokale trådløse net, og med få tryk var den i gang med at søge efter radio stationer. Meget få sekunder efter, så havde jeg pludselig adgang til en hulens masse forskellige radiostationer, og ved tilfældige valg blandt genre, var jeg nu tunet ind på en radiostation som spillede ganske nydeligt i mine hovedtelefoner.
Uden at ville overdrive, så vil jeg vove den påstand, at det tog mig kortere tid at konfigurere og få musik ud af den, end det tog mig at pille den ud af kassen. Det skal dog lige siges, at jeg nok ikke kan betegnes som en begynder på det her område. Både netværks afspillere/medie streamere og ikke mindst netværk i sig selv er mit speciale. Og selvom Noxon ikke ligner noget andet designmæssigt, så er den skam ganske lige til at gå til, selv for en begynder.
Jeg var på det her tidspunkt meget imponeret over Noxon. Designet og ikke mindst størrelsen som faktisk havde overrasket mig. Jeg troede den var meget mindre. Og som jeg nævnte i starten, så skulle jeg da lige bruge et par minutter til at vænne mig til den. De par minutter var hurtigt gået, og mens jeg sad og nød middagsmaden blev jeg mere og mere imponeret over Noxon.
En mindre detalje er dog, at det tager et par sekunder, fra man tænder den, til der også kommer liv i den. Det er lidt irreterende, da man har tendens til at trykke flere gange, specielt når man ikke kender denne finurlighed.


Inden alting bliver alt for sukkersødt, så lad og kigge lidt nærmere på displayet. Det er trods alt en overordentlig vigtig detalje i en afspiller som denne.


Displayet vil for nogle straks virke mistænkeligt som noget de har set før. Og det er det skam også. Det er faktisk præcis det samme som Philips SLA5520, der også er en trådløs musik afspiller. Det skal dog ikke vise sig mindre interessant, for de to produkter kan ikke umiddelbart sammenlignes, da Terratec netop har knapperne på Noxon.


     


Displayet er et 6 liniers LCD display med to indikatorer, en i hver side, Venstre side er indikatoren for det trådløse netværk, og i højre side er bufferen i afspilleren, (dvs. hvor meget load der er på). Selve størrelsen på teksten er stor og meget tydelig selv fra en rimelig afstand, hvilket gør det meget behagelig at se på. Jeg ved mange foretrækker et VFD display (Vacuum Flourescent Display), da dette giver et skarpere og mere flydende pixel. VFD er f.eks typisk på Medie Center PCére. Terratec har valgt LCD, og det synes jeg bestemt ikke gør den ringe.
Hvis teksten bliver for lang i forhold til displayet, så begynder linien at rulle vertikalt. På den måde kan man f.eks have ganske lange ID3 tags eller navne på Radio stationerne kan aflæses helt. På det første billede her over, der er det navnet på min server, der ruller hen over skærmen (den tekst lige under NOXON 2 audio). Det er derfor det ser lidt mystisk ud. Selve teksten i den øverste linie kan man skifte ud, så man kan kalde det hvad man vil.


Lidt flere billeder af displayet:


       


De to billeder herover, det er henholdsvis en af kategorierne for indexeringen af sine MP3/WMA filer. I det her tilfælde er jeg i Artist kategorien og står ved Erasure. Billedet til højre er afspilning af en MP3 fil. Bemærk indikatorerne i henholdsvis venstre og højre side. Det er disse der viser netværkets styrke og bufferen i Noxon. På øverste linie kan man se, at der afspilles en medie fil i stereo med 256kbps.
Nederste linie er navigation, funktioner samt generelle oplysninger. Det er her man kan se alle de muligheder man har for at navigerer i menuerne ved hjælp af de to pile nederst i begge hjørner. De indikere, at jeg kan trykke henholdsvis til højre eller venstre for at komme videre eller tilbage ud fra det punkt jeg står på. Samtidig får jeg at vide, at jeg står ved artist 94 ud af 303. På billedet til højre kan man se i midten, at jeg er ved at afspille, og de to ikoner uden om, det er henholdsvis shuttle (dvs. tilfældig blanding af numre) og gentag. Dette er to muligheder man vælger direkte fra fjernbetjeningen. Det tager ganske få minutter at vænne sig til menu strukturen og den måde som Noxon arbejder på. Og jeg synes personligt det er rigtig tilfredsstillende.


En smart detalje som skal nævnes, det er en såkaldt quick search, (hurtig søgning). Det er samme princip som vi kender fra mobil telefoner. Tryk på tasten 0, og man har mulighed for at skrive en tekst i øverste linie. Skriv starten af det du søger, f.eks joh og tryk på pilen mod højre, så springer den ned i listen til det første nummer, album eller artist, alt efter hvilken kategori man står i, og står ved det første sted som passer til det man har søgt efter. Det er en rigtig rar detalje, da man så ikke skal hakke sig igennem en lang liste for f.eks at komme ned i bunden.


      


Når man skal afspille internet radio, (kræver man har forbindelse til internettet). Så foregår det på samme måde. Først vælges Internet Radio, og derefter kan man vælge forskellige type overordnet genre, fast defineret genre eller andet. Og det skal lige siges, at der er en hulens masse genre og stationer, så der er noget at gå i krig med. Der er dog mulighed for at bygge sine egne lister, men det kommer jeg til.


      


Derefter kan man vælge en under genre for så tilsidst at have en en bunke radiostationer i den genre, (hvis de er tilgængelige).


      


En anden smart detalje er, at man kan faktisk gemme en radiostation på tasterne på fjernbetjeningen (numrene 1-9). Og hvis ikke det er nok, så kan man lave sin egen favorit liste.


Noxon benytter vTune radio service når den skal afspille internet radiostationer.
Som standard indstilling har man alle radiostationer, men med vTune (som er en gratis service) har man faktisk mulighed for at lave sin egen radiostation eller rettere, sortere i listen over de radiostationer der er tilgængelige. Det er rigtig smart, for der er garanteret indtil flere af de mere end 2000 radiostationer, man aldrig kommer til at lytte til. Og hvorfor ikke bare sortere dem fra een gang for alle.
Systemet er yderst simpelt. vTune benytter MAC adressen (netkortets adresse) på Noxon, som er en unik adresse (med forbehold!). Og alt hvad man behøver at gøre, det er at registrere med et login og sin Noxon´s MAC adresse, så kan man lave sin egen liste over radiostationer. Næste gang man så opdatere listen fra sin Noxon, så vil man se resultatet. Det tager en smule tid, men er faktisk en ganske smart detalje. Det sker fordi at vTune nu kender Mac adressen på Noxon, og man så har sat sin egen liste op via nettet.
I den her forbindelse er det vigitg, at man ikke lukker af for sin Mac adresse i en firewall eller router. Ellers fungere det ganske enkelt ikke.


  


Hvis vTune er ikke er nok, og hvis man er en smule nørdet, så har Terratec faktisk gjort en rigtig god detalje ved Noxon, som jeg synes trækker enorme karakterer. Noxon har nemlig et indbygget web interface. Dvs. man kan browse direkte til sin Noxon, hvor man udover at kunne se status, profiler og favoritter, så har man dælme også mulighed for at tilføje sine egne favorit stationer fra web interfacet. Det betyder, at hvis man f.eks har fundet en radiostation derude på det store internet, så kan man tilføje den til sin favorit via et web interface. Den kan også klare shoutcast, som er en anden radio database service.


En interessant detalje som jeg opdagede her, og som ikke er yderligere beskrevet i manualen, det er at når man indsætter en ny radiostation, så skal kan man vælge hvad format den sendes i. Og her er det pludselig interessant at bemærke, at man foruden MP3, WMA, PLS, M3U og ASX, så dukker der pludselig en WAV op også. Hvad hulen er nu det. WAV er et ukomprimeret format. Hvem pokker finder dog på at streame et ukomprimeret format via internettet. Det skal nok trække tænder ud på båndbreden. Men hvad mere interessant er, at man kan vælge dette format, når afspilleren ikke kan afspille filer fra sin egen server i dette format.
Jeg satte mig for at teste det, for det var trods alt et punkt som jeg havde savnet i starten af artiklen. Men desværre ville den ikke afspille formatet, æv æv!.  Det er måske en kommende feature!
Det gode ved det er, at så fik jeg da testet hvad den gør i tilfælde af man prøver at afspille et format den ikke kender. Den skipper simpelthen nummeret og springer videre til næste. Sådan!


Nu fik jeg nævnt profiler herover. Det kunne måske umiddelbart lyde interessant, og jeg troede sådan set også at det var det, indtil jeg fik læst i manualen. Noxon har mulighed for at gemme 3 forskellige profil opsætninger. Desværre troede jeg at det eksempelvis var tre forskellige brugere, som så kunne have hver deres favoritter eller radiostationer. Men nej, det er faktisk bare netværks profiler. Dvs. hvis man f.eks tager sin Noxon med til en kammerat, så kan man gemme netværks opsætningen for sin kammerats netværks indstillinger, så man blot behøver at skifte profil, næste gang man kommer forbi sin Noxon. Det lyder måske smart, men jeg tror desværre det er meget begrænset, hvor meget det vil blive brugt.


Det leder mig fluks videre til softwaren der følger med på CDROM.
Der er to CD-ROMér, den ene er beregnet til Mac computere og den anden til Windows. Jeg testede ikke den til Mac, da jeg ikke ejer sådan en, men for dem som kender det kan jeg nævne, at der følger et program med der hedder Eyeconnect. Umiddelbart når jeg læser om det, så er det en medie stream server. Til windows maskiner har Terratec valgt at vedlægge TwonkyMusic. De beskriver det selv med, at det var det program de synes var nemmest og havde færrest problemer. Personligt synes jeg ikke det er det nemmeste. Bevares, det fungere da, men er efter min mening lidt for simpelt i sin grafiske brugerflade. Til gengæld er det lyn hurtigt til at scanne, selv når man som mig har en rimelig stor CD samling med sammenlagt over 7000 numre, og så fylder det meget lidt. Så skal man lave en hurtig server, så er det et rigtig godt valg. Hvis jeg kort skal ridse op hvad en “Medie stream server” er, (jeg har ikke lige et bedre navn for det). Så er det et program man starter på sin computer, og via dette program får Noxon så at vide, hvor ens musikfiler ligger henne, så den kan afspille dem. Det kan både være på samme computer eller på en helt anden computer i netværket. Det gode ved en medie stream server er, at man behøver faktisk slet ikke have en Noxon eller anden form for ekstern afspiller. Det kunne også være, at man havde en anden computer i huset. I såfald ville man f.eks kunne bruge WinAmp (et meget populært program) eller Windows Media Player, til at afspille musikken fra denne computer, hvor man har startet sin medie stream server fra. Det er nemmere end det måske lyder, så man skal ikke lade sig frygte af den måske lidt korte beskrivelse. TwonkyMusic er en medie stream server, hvor man forøvrigt også lige kan sætte et link ind til yderligere radiostationer, (hvis ikke de lidt over 2000 stationer i vTune skulle være nok).
Noxon kan også bruge andre programmer. Terratec foreslår selv MusicMatch eller Nero Reloaded. Fælles for dem alle er, at de streamer, (sender) musik, film og billeder til de afspillere der kan snakke med programmerne, Og det kan de fleste afspillere, der understøtter UPNP, (Universal  Plug and Play). Det samme gør sig gældende, hvis man har en NAS (Network Attached Storage) stående. Jeg skal undlade at komme med en længere beskrivelse af en NAS, da det kommer i et emne for sig selv på et senere tidspunkt.


            


Med på CD-ROMén findes også et program til at konfigurer Noxon fra sin computer. Egentlig er det ikke så interessant, for det er kun profiler og navn på Noxon man kan ændre. Men programmet bruges også til at opdater firmwaren i Noxon med. Og det er rigtig smart. Desværre lykkedes det mig ikke at finde en nyere firmware, så jeg kunne ikke teste det. Men bare det at den kan opgraderes, så er der mulighed for forbedringer. Jeg kunne dog godt have ønsket mig, at man direkte fra programmet kunne søge efter nye firemware. Det er noget smartere end at man skal knokle rundt på deres hjemmeside, blot for at finde ud af, at der ingen nyere er. Men det er en finesse som rigtig mange producenter kunne have brug for.


Jeg har efterhånden været igennem de fleste detaljer om Noxon 2 Audio, men en ret væsentlig detalje er jo ligesom lyden.
Lyd er uhyre svært at beskrive med tekst, og ofte er der så mange faktorer der spiller ind og har betydning for resultatet, så det kan være meget svært at tage en enkelt udtalelse for den evige sandhed. Jeg vil dog alligevel forsøge ved at beskrive, hvordan jeg opfatter lyden. En ting er at Noxon dels ud fra beskrivelsen og nu også ud fra konstruktion og opbygning virker ganske fornuftig, så nytter det ikke så meget, hvis den så lyder som et hakkebræt.
Det er desværre ikke lykkedes mig at finde nogle tekniske specifikationer i manualen. Dvs. informationer om bla. signal støj forhold mangler. Jeg har heller ikke helt mulighed for at teste den slags ordentligt her. Så der er ikke andet at gøre, end at kaste lyttebøfferne på, bede om fuldstændig ro, og så lytte sig frem til det. Jeg har ikke umiddelbart nogen ide om, hvorfor Terratec har udeladt dette. Det kan måske skyldes, at de ligesom jeg har den opfattelse, at de tekniske specifikationer omkring lyden, de er kun for entusiaster, og det næppe er væsentlig for dem, når der kun er tale om et stærkt komprimeret lydformat. Men det ville nu alligevel have været rart, at have bare lidt information om den dybere konstruktion og ikke mindst hvilke konvertere der er benyttet. Men den del må vi altså undvære.


Testen blev foretaget ved optisk tilslutning til min Philips FR975 digital receiver. Mine højtalere er af typen JBL model XE-4. Og hovedtelefonerne er af mærket Sennheiser.
Det er ikke noget stort anlæg i High end klassen jeg har, men det er tilpas godt til bla. at teste komprimeret musik med.
Da Noxon 2 kun kan afspille komprimeret formater, så er lytte testen sat i forhold til det, (hvilket absolut heller ikke er dårligt i 320kbps, og oftest langt overgår det som man normalt ville vælge).  Men det betyder, at uanset hvilken karakter den ender ud med, så skal det ses i forhold til det komprimeret format.


Lad mig blot sige med det samme. Det var en ren fornøjelse at lytte til.
Til trods for at MP3 og WMA i 320kbps stadigvæk er hårdt komprimeret, så var der bestemt intet der rent lydmæssigt kunne få mig til at vrænge på næsen. Klar ren lyd med en virkelig god dybde i.
Ved 256kbps var det stort set det samme, stadigvæk en klar ren lyd og virkelig god dybe.
Faktisk skulle jeg helt ned til 160kbps før jeg kunne høre en nævneværdig forskel. Det er som regel de høje toner (diskant) som man først bemærker det ved. En highhat begynder at blive sådan en form for “grumset” i lyden, den forsvinder væk fra at være markant til at være sådan et eller andet udefinerbart sted i lyden.
Ved 128kbit er vi nået derned hvor jeg begynder at sige, at det er rigtig kedeligt at høre på. Noxon er dog ikke enestående med det her, det gælder stort set alt musik. 128kbit er simpelthen bare ikke nok, eller ikke nok til mig må jeg hellere sige. Mange kan sikkert godt holde det ud. Jeg undlod for min egen skyld at teste noget seriøst under 128kbit, for resultatet ville jeg kende på forhånd.
Når man ripper sine CDére, så anbefaler jeg at man gør det et sted mellem 192kbit og 320kbit, alt efter hvad slags musik det er. Nu er jeg ikke den store nyder af klassisk musik, men jeg vil tro at man skal op på mindst 256kbit før man kan nyde det rigtigt. Til almindelig dagligdags brug, der kan 192kbit snildt gøre det. Mine CDére bliver altid rippet i mindst 256kbit.


Afspilning af internet radio er straks værre. Det er oftest med variable bit hastighed, dvs. kvaliteten ændre sig alt efter hvor meget trafik der er på nettet. Men selv ved 128Kbit synes jeg Noxon præsterede et godt resultat. Under 128kbit begynder det dog at blive noget tamt at høre på, præcis som jeg havde forventet ved afspilning af filerne fra lokal server, så der står jeg af. Men det er som sagt ikke Noxon´s skyld, men derimod internettet, og så selvfølgelig den hastighed som radiostationen har valgt at streame med. Men med 128kbit eller der over, så skal man dælme lytte godt efter, for at ikke skulle komme i tvivl om det nu også er en radiostation i USA, som streamer via internettet man lytter til, eller om det er en lokal radio station. Det skal dog mest opfattes som, at jeg synes vores lokale radiostationer herhjemme, de sender med en rimelig dårlig kvalitet. Flere af de radiostationer jeg forsøgte med, de lå på 160kbit. Det giver et rigtig godt resultat, og hiver ikke frygteligt meget på båndbreden.


Nu da jeg efterhånden er nået igennem det hele, så mangler vi kun det nok aller vigtigste for nogle, og det er prisen.
På forspørgelse hos distributøren af Noxon 2 audio, (Santech Micro Group), der har jeg fået at vide, at den ligger på en vejl. pris af ca. 1350,- herhjemme. Det synes jeg er en rigtig god pris. Faktisk havde jeg forventet at den lå et sted mellem 1500,- og 2000,- specielt når man ser på konkurrenterne. Om det skyldes det manglende digital coax, ingen medfølgende kabler og ikke mindst det manglende ukomprimeret format, det ved jeg ikke. Men det er uden tvivl en stærk pris, hvilket blot bidrager yderligere til min begejstring.


Bedømmelse.
Jeg har med vilje valgt ikke at benytte stjernerne, da jeg mener det kun kan bruges som samligningsgrundlag over for tilsvarende produkter. Det har ikke været hensigten med anmeldelsen her.
Derfor vil jeg remse fordel og uplemper op og lade det være en kort summering af denne fremragende afspiller.


Positivt
Imponerende design.
Knapperne til at betjene afspilleren med.
Stort og læseligt display.
Nem opsætning.
Fremragende lydkvalitet.
Pris.


Negativt
Ingen medfølgende kabler.
Kun MP3/WMA format.
Ingen coax digital udgang.
Kedelig fjernbetjening.


Tak til Santech Micro Group, der bla. distribuerer Terratec produkter. http://www.smg.dk


Yderligere oplysninger findes på Terratec´s hjemmeside: http://www.terratec.com samt på en specielt lavet hjemmeside til Noxon som findes her: http://www.my-noxon.com


Rigtig god fornøjelse!


 

Annonce:
Forrige artikelTapeConnection åbner butik i KBH
Næste artikelKamp om mobil TV i Europa
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.