Forside * Nyheder

Flere online HD tjenester på vej

 


IBC i Amsterdam, er en stor europærisk fagudstilling for broadcastere (TV stationer mv) og fabrikanter af TV udstyr.


Den udstilling blev afholdt forleden, og firmaet Akamai lavede en undersøgelse, hvor de spurgte de mange broadcastere som gæstede udstillingen, om hvorvidt de var på vej med HD indhold på nettet.


80% af de adspurgte broadcastere, havde planer om at tilbyde HDTV indhold online indenfor det næste år. Og 20% havde allerede en form for online HD tjeneste.


Hvad angår selve kvaliteten af de nye tjenester, så sagde 60% at de ville tilbyde indhold med mindst 4 Mbit/s, mens 20% sigtede endnu højere med minimum 8 Mbit/s.


Indholdet vil være blandet, men 50% af de adspurgte ønskede at tilbyde indhold af længere varighed som film og serier.


For nuværende ser broadcasterne stadig PC’en (incl. mediacentre) som den primære adgang til HD indhold på nettet, men 38% kiggede på løsninger direkte til TV’et. 34% gik efter en settop løsning. 10% gik efter afspillerne, og 5% efter spillekonsoller.


Største udfordring er stadig hastigheden på internettet, og de enkelte bredbåndsforbindelser i hjemmene. I takt med at online HD indhold vinder frem, så vil internettet stå overfor en kæmpe udfordring på hastighed.


Der er ikke sluppet nogen detaljer ud om, hvilke planer de danske broadcastere har på området.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.