Forside Nyheder

Arrangement: Samsung SPA-800 projektor


Onsdag den 15. oktober kl. 18 afholder AV Precision et demo-arrangement dedikeret til Samsung SPA-800 projektoren.


 


JKP


Denne projektor har opnået en helt særlig status i entusiast-kredse, ikke mindst på grund af initialerne JKP – Joe Kane Productions. Joe Kane, der er anerkendt som en af de absolut mest alvidende guru?er inden for billede-verdenen, har guidet Samsung i designet af en projektor der mere end nogen anden er konstrueret fra bunden til at gengive det indkommende signal så korrekt som muligt. Det har gjort, at denne projektor har fundet vej til flere store Hollywood studier, fordi den i højere grad end meget af det dyre professionelle udstyr disse studier tidligere har brugt, rent faktisk viser indholdet af materialet i den fulde kvalitet.


Ofte har studierne været henvist til at redigere 1080P materiale på udstyr der reelt ikke har kunnet vise den fulde kvalitet af materialet ? hvilket selvsagt er et problem for studiernes evne til at levere en høj kvalitet! Derfor er Samsung SP-A800B en gave til studierne, der nu langt om længe har fået et præcist redskab, de kan bruge som reference for såvel farvegengivelse, gamma og opløsning af signalerne. Som et eksempel kan det nævnes at Criterion, der er berømte for en serie genudgivelser af ældre film i meget høj kvalitet, har en serie Blu-Ray udgivelser på vej, har installeret SPA-800 som reference under restaurerings-arbejdet.


 


DLP


SP-A800B er en single-chip DLP projektor med 1920×1080 opløsning. DLP teknologien er valgt, fordi det er den eneste teknologi der er 100% digital, og dermed den eneste teknologi der reelt kan vise 1080P opløsningen med fuld såkaldt inter-pixel kontrast: Selv de fineste detaljer i billedet vises med fuld præcision, uden nogen former for fnidder eller tab af skarphed. Samtidig gør single-chip opbygningen det muligt at levere et billede med meget tæt på perfekt konvergens (kun begrænset af optikkens kvalitet, som i dette tilfælde er særdels høj), og DLP har ydermere den fordel at billedkvaliteten ikke lider af slitage over tid. Efter 2000 timer kan du skifte lampen, og billedkvaliteten er præcist som ny!


Den 300 watt kraftige lampe kan levere op til 1000 ansi-lumens, hvoraf langt størstedelen rent faktisk er til rådighed i kalibreret tilstand, hvor billigere projektorer som regel mister rigtigt meget lys hvis man ønsker korrekte farver. Og når vi taler om kalibrering, så er Samsung projektoren fra starten designet til at blive kalibreret, da dette er en bidende nødvendighed hvis den skal benyttes som reference-monitor. Derfor er kalibreringen meget hurtigt overstået, men alligevel yderst præcis. Da projektoren er ekstremt afslørende overfor fejl i kilderne, er det dog vigtigt at projektoren opstilles med topkvalitets kilder, og at det minutiøst kontrolleres at kilden er korrekt sat op.


Af yderligere egenskaber kan det nævnes at projektoren er en af de mest støjsvage DLP projektorer på markedet, og med vertikal lens shift er placeringen i rummet fleksibel. Der er naturligvis fuld understøttelse af 24, 50 og 60 Hz billeder, og projektoren har 2 HDMI indgange.


 


Pris


Og så måske det allerbedste: Prisen for at blive indehaver af en projektor af ægte studie reference-kaliber er såmænd “blot” 39.999,-


 


Arrangementet


Arrangementet foregår i AV Precision?s nye demo-lokale, der er skabt i samarbejde med den danske distributør af SP-A800B, Bigture . Lokalerne ligger på Rørhaven 7 i Vejle (ved motorvejs-afkørsel Vejle S), og arrangementet starter onsdag den 15. oktober kl. 18, og slutter når man synes man vil hjem? Der er plads til 20 personer. Medbring gerne en blu-ray film eller to, hvis du vil se hvordan dine film tager sig ud når de gengives absolut korrekt, så prøver vi at nå et kig på så mange som muligt.


Tilmelding på [email protected].

Annonce:
Forrige artikelPioneers nye blu-ray flagskib
Næste artikelBoxer TV starter call center
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.