Forside Nyheder

DR må ikke automatisk opkræve licens

 Skyd først, spørg bagefter. Sådan har DR’s politik hidtil været på licens-området i forbindelse med nyindkøb. Men den politik slutter nu.


Når du køber en ny computer eller et nyt TV, så går der ofte en besked videre til licenskontoret. Forhandlerne er nemlig forpligtet til at oplyse købers navn og adresse.


Hidtil har dette resulteret i, at licens-kontoret automatisk sendte et girokort ud, hvis der ikke i forvejen blev betalt medielicens på husstanden.


“Det er rigtigt, at de forhandlerindberetninger, DR har fået, har ført til, at de, som ikke i forvejen var tilmeldt licens, modtog et brev med et girokort. Sådan har praksis været,” siger Lotte Boas, leder af Licenskontorets kampagner, til Computer World.


Men den praksis er nu blevet underkendt af Kulturministeriet, efter at en borger har klaget til Folketingets Ombudsmand.


“Kulturministeriet er enig i, at det skal sikres, at det fremover ikke forekommer, at kunder uden videre tilmeldes licens som følge af, at kunden har erhvervet et licenspligtigt apparat og vil indskærpe dette overfor DR,” står det i en brevudveksling som Computer World er i besiddelse af.


DR har taget præciseringen fra Kulturministeriet til efterretning:  “Vi ser på sagen lige nu. Ingen kunder, der fremover bliver indberettet fra en forhandler, vil modtage et brev med et girokort. Det er slut nu – uanset hvordan vi har gjort hidtil,” siger Lotte Boas.


 


Kilde: Computer World

Annonce:
Forrige artikelCinénova Grande – Præcision og styrke
Næste artikelApple: Ingen blu-ray for nu
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.