Forside * Nyheder

Expert overtager Merlin

 Merlin på vej mod redning


En lang række butikker og arbejdspladser står til at blive reddet ud af elektronikkæden Merlin, der her mandag morgen gik i betalingsstandsning.


Elbodan, der i dag allerede står bag kæder som Expert og punkt1, har netop underskrevet en aftale om at overtage alle forpligtelser for samtlige medarbejdere i Merlin samt de fleste butikker. Aftalen er dog betinget af, at den godkendes af boets kreditorer.


Merlins islandske ejere, Ardegi, er som følge af krisen kommet i alvorlige likviditets-problemer, og hele kæden har den seneste tid været hårdt ramt af manglende vareleverancer.


Men nu har butikkerne og de ansatte udsigt til at få en økonomisk stærk ejer.


“Vi har mange års erfaring og succes med detailhandelskæder, og sammen med Merlins gode butiksbeliggenheder og unikke sortiment er der ingen tvivl om, at vi kan vende udviklingen”, siger administrerende direktør i Elbodan, Søren Bach.


Det er planen, at Merlins butikker fortsætter under Merlin-navnet nogle måneder endnu, hvorefter de bliver en del af Expert-kæden. Efter en vellykket relancering i foråret er Expert en kæde i kraftig vækst. Kædens force er inden for billede og lyd. Merlin-butikkerne er til gengæld stærke inden for computer, foto, spil og underholdning, og den styrke skal fastholdes i de nye Expert-butikker.


“Merlin supplerer os perfekt. Sammen kan vi være stærke på alle de områder, forbrugerne efterspørger. Desuden får Expert en unik mulighed for at komme ind i en række meget attraktive beliggenheder i førende butikscentre og på hovedstrøg i de større byer,” siger Søren Bach.


Et antal af Merlin-kædens butikker vil dog ikke kunne føres videre. Hvor stort antallet bliver, afhænger af de videre forhandlinger med udlejere af butikkerne.


“Men der skal ikke være nogen tvivl om, at vi tager fuldt ansvar for samtlige medarbejdere. Alle, der arbejder i butikker, der må lukke, vil bliver tilbudt job i nærliggende Merlin-butikker eller i butikker i andre af vores kæder”, siger Søren Bach.


Der er ca. 280 medarbejdere i Merlin.


Sverrir Berg Steinarsson fra Ardegi siger om aftalen:


“I lyset af Merlins pressede situation er jeg, bestyrelsen og den øvrige ledelse meget glade for denne løsning, fordi det fra dag et i den opståede krise har været vores vigtigste ærinde at sikre en fremtid for alle medarbejdere.”


Kreditorerne i boet efter Merlin har nu 7 dage til at vurdere aftalen med Elbodan.


 


Kilde: Elbodan

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.