Forside Nyheder

Focal Scala Utopia


Focal Scala Utopia – Tryk på billedet for et større


 


Focal lancerer nu Scala Utopia, en helt ny gulv model, baseret på det store Grand Utopia EM udviklingsprojekt.


Focal har fokuseret på at lave en forholdsvis kompakt high end højttaler, der alligevel har ægte dybbas evner og samtidig lav drifteffekt. Helt lille er Scala Utopia dog ikke, med en højde på 125cm, bredde på 39cm, og dybde på 67 cm. Vægten er således også 86 kilo. Scala Utopia er som de øvrige Utopia modeller opbygget med seperate kabinetter til hver enkelt enhed.


Basenheden er på 11 tommer, og benytter Focals W-cone teknologi, med en ekstrem stærk membran, der er lasertrimmet. Frekvensgangen rækker ned til 28Hz (fra 40.000Hz + – 3db), så der er basis for ægte dybbas. Baskabinettet har porten i bunden, idet den integrerer med foden, og sender basrefleks outputtet fremad. Laminar porten, som Focal kalder det specielle design, sikrer at der ikke sker dynamisk kompression, eller turbulensstøj.


Mellemtonen er 6½ tommer med både W-cone, og Power flower magnet system, og er baseret direkte på mellemtonerne fra Grand Utopia EM.


Diskantenheden er Focals velkendte beryllium inverterede dome, her i nyeste version, med en ekstrem lav resonansfrekvens, hvilket er medvirkende til den utroligt frigjorte mellemtone og diskant gengivelse.


Filtret er designet med fokus på at opnå bedst mulig akustisk faseforløb med de absolut bedste komponenter, og sikrer en forrygende præcist 3 dimensionelt lydbillede. Samtidig indeholder filtret på bagsiden af kabinettet muligheder for individuel trimning af enhederne, idet basenheden kan justeres +-1 db, og diskantenheden +-1,5db.


Kabinettet er designet med lasere, som man har brugt til at måle præcist hvor der er resonanser, og skabe et ekstremt lyddødt kabinet, der mange steder er over 5cm tykt, og samtidig indeholder afstivninger på alle væsentlige steder.


Scala Utopia kan opleves i HiFifreaks? showroom, og vil derudover blive vist frem på HiFi & Surround 2008 den 15-16 November på Hotel Scandic i København.


Scala Utopia udbydes i første omgang i sort pianolak, men vil senere mod et tillæg kunne fås i lige den finish kunden måtte ønske.


 Focal Scala Utopia – Tryk på billedet for et større


 


Tekniske Data • 1 tomme Beryllium inverteret dome diskant (27mm)
 • 6½ tomme W-membran, Power Flower mellemtone enhed
 • 11 tommer W-membran, basenhed.
 • Frekvensgang (+-3db) 28Hz til 40KHz.
 • – 6 db punkt: 24Hz.
 • Følsomhed (2.83V/1m) 92db
 • Impedans: 8 ohm (minimum 3,2 ohm).
 • Delefrekvens: 250Hz/2500Hz
 • Anbefalet forstærker: 40-500W.
 • Størrelse: 125x39x67 cm
 • Vægt: 86 kilo

 


Pris


Scala Utopia: 75.000,- /stykket.


 Focal Scala Utopia – Tryk på billedet for et større


 


Kilde: hififreaks.dk

Annonce:
Forrige artikelUndersøgelse: Mest populære i september
Næste artikelSamsungs nye 8-serie fladskærms-TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.