Forside * Nyheder

Matsushita er blevet til Panasonic

 Matsushita Electric Industrial Co. er fortid. I 90 år var varianter af Matsushita, navnet på den store japanske elektronik koncern, med mærker som Panasonic, Technics og National.


Nu hedder koncernen slet og ret:  Panasonic Corporation


Firmaet blev grundlagt i 1918, og hed dengang Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works. I 1929 blev det til Matsushita Electric Manufacturing Works, og i 1935 blev Matsushita Electric Industrial Co. taget i anvendelse.


Men i erkendelse af, at Panasonic i dag er det altdominerende brand, skifter firmaet nu navn. Branded National, der er elektronik komponenter, vil også over de næste år blive udfaset og erstattet af Panasonic.


Matsushita har også været storaktionær i Japan Victor Group, bedre kendt som JVC. Men de har de gradvist trukket sig ud af det over de seneste år, og her per 1. oktober 2008 blev den sidste aktiepost afhændet. Så JVC er nu danner par med Kenwood, i JVC Kenwood Holdings.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.