Forside * Nyheder

Tvangslicens er en død sild

 


Alle danskere skal betale licens. Og hvis de ikke vil, skal de selv framelde sig.


Det forslag blev flittigt debateret i foråret 2008, men partierne måtte udskyde debatten, fordi de ikke kunne blive enige.


Nu skriver Computer World, at de tilsyneladende stadig ikke kan blive enige. Og sandsynligheden for, at de bliver det, er ikke stor.


Pengeproblemer i forslaget


SF’s Holger K mener ikke forslaget har en fremtid.


Hos Dansk Folkeparti er medieordfører Karin Nødgaard dog blødt lidt op siden sidst. Hun holder dog stadig fast ved, at DR i udgangspunktet ikke skal have del af de ekstraindtægter, en licensomlægning vil medføre.

“DR får en halv milliard kroner i forvejen og siger selv, at de kan lave meget godt fjernsyn for det. For os er det vigtigt, at man får fat i den enormt store gruppe af sortseere. Og det her kan måske være en af modellerne, men det ved vi ikke endnu,” siger hun til Computer World.

Anderledes klar i mælet er De Konservatives medieordfører, Henriette Kjær.

“Jeg tror, at det forslag er dødt. Det var et forslag, som ministeren smed på bordet for at samle parterne, men Venstre meldte meget klart ud, at man ikke kunne være med til det. Så det er op til dem, hvis forslaget skal på bordet igen,” udtalerhun til Computer World.


 


Kilde: Computer World

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.