Forside * Nyheder

Dyrt at ændre dato for analog sluk

 Venstre har nu meldt sig på banen, som støtte for at de kræfter som forsøger at ændre datoen for slukningen af de analoge TV sendere.


Datoen er allers allerede fastlagt til natten imellem d. 31/10 og 1/11 2009. Men da der i en overgangsperiode kan være dårligere dækning for enkelte husstande, og der  november 2009 er kommunalvalg, så arbejder kræfter på at fremrykke den dato.


Det kan imidlertid vise sig at blive en dyr beslutning, nemlig et tocifret millionbeløb.


“Hvis politikerne ændrer datoen, så vil det kunne lade sig gøre at ændre kampagnen. Men det bliver dyrt, og hele kampagnen vil blive forsinket,” advarer Torben Dan Pedersen, der er chef for Sekretariatet for Det Nye Tv-signal, samt direktør og partner i Advice.


Kampagnen, der skal gøre det ny tv-signal forståeligt for de danske tv-hjem, er budgetteret til 43 mill. kroner. Det er den hidtil dyreste offentlige kampagne herhjemme, og første delkampagne med et mediabudget på cirka fem millioner kroner kører nu i sin anden uge.


2,6 millioner pjecer er færdigtrykt, og de første er distribueret. Samtlige tv-spot og online-film er optaget, redigeret og speaket og pladsen booket TV reklameblokke.


Skal alt dette laves om, vil både distribution af pjecer samt visning af tv-spot rykke sig kraftigt ? og der skal betales gebyr for de aflyste reklamebookinger, oplyser Torben Dan Pedersen.


 


Unødvendigt kursskifte


Det tocifrede million-beløb, der ligger nærmere 10 end 40 millioner, skal i så fald enten lægges oven i det oprindelige budget på 43 millioner kroner. Ellers skal det tages på andre dele af kampagnen, fortsætter chefen.


“Men min hovedpointe er, at det slet ikke er nødvendigt at ændre datoen. 31. oktober 2009 har vi nået 98 procent af den danske befolkning. Det har vi lovet, og det bliver vi målt på,” lover Torben Dan Pedersen.


Og hvad så med de efterhånden berømt-berygtede cirka 8.000 husholdninger, hvis skærm går i sort i forbindelse med det ændrede signal?


“Der vil altid være mennesker, man ikke kan nå. Det være sig syge eller folk, der bare er multikanalresistente. Og der er altid nogle, der vil vælge en sådan anledning til helt at fravælge fjernsyn, fordi de hellere læser avis og lytter til radio. Det viser erfaringerne fra kampagner om analogt-stop i Finland, Sverige og USA,” siger han.


Kommunikationsbureauet Advice og reklamebureauet Metaphor står i fællesskab for kommunikationskampagnen ?Det Nye Tv-signal?.


 


Kilde: Markedsføring

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.