Forside Nyheder

Elgiganten i vanskeligheder

 Elgiganten er havnet i kreditmæssige problemer med vareleverancer, fordi moderselskabet har mistet kreditforsikringen.


Når selskaber handler med stort ind hos hinanden, så forsikres varelagrene, så sælger er sikker på at få sine penge for varene. Uden denne type kreditforsikring, så kan købers forretning nærmest i stå, hvis der opstår problemer med at få leveret nye varer til butikkerne.


Tidligere på måneden opsagde kreditforsikringsselskabet Atradius forsikringerne overfor Elgigantens moderselskab DSG PLC (Dixons). Dixons ejer Elkjøp, der driver Elgiganten. Den manglende forsikring giver distributørerne problemer med at levere varer til elektronikgigantens kæder, herunder den danske afdeling af Elgiganten.


Anna Lundwall, der er Elgigantens presseansvarlige i Sverige, bekræfter overfor den svenske nyhedsside IT24, at Atradius har opsagt sin forsikring af Dixons. Men hun tilføjer, at selskabet er i dialog med leverandørerne for at finde alternative løsninger, der skal forhindre, at det får indflydelse på forretningen i Skandinavien.


Atradius er den største udbyder i verden af kreditforsikringer. CRN har talt med flere distributører, der siger at Atradius ikke er ene om at opsige/reducere kreditterne over for Dixon selskaberne.


De nye problemer kommer oveni et katastrofe regnskab for Elgiganten, der med et underskud på 180 millioner på seneste regnskab har tabt næsten hele egenkapitalen.


Indtil videre leverer mange leverandører dog fortsat til Elgiganten, da problemet fortrinsvis regnes som hørende moderselskabet til. Men uden egenkapital kan pengene hurtigt slippe op, og så er situationen straks værre.


For distributørerne kan den manglende kreditforsikring dog give dem hovedbrud. En distributør udtaler anonymt til CRN, at det er et kæmpe problem. Selv om distributørerne vælger at levere varer til kontant betaling, så vil forsikringen på den eksisterende kredit til Elgiganten forsvinde. 


Kilde: IT24 / CRN

Annonce:
Forrige artikelBoxer godkender de første TV
Næste artikelNy entry-level 1080P projektor fra Sim2
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.