Forside * Nyheder

Er de nye blu-spec CD’er et salgstrick?


I sidste uge løftede Sony sløret for Blu-spec CD Profile 3.0


Der er ikke tale om et nyt CD format, men en ny måde at lave original indspilningerne på. I stedet for at brænde master CD’en med en rød laser, så benyttes en blå laser.


Resultatet er meget renene “huller” i CD skiven, hvilket skulle gøre det lettere for afspilleren at læse skiven uden fejl.


  


Selvom Sony hævder det forbedrer kvaliteten, så er det ikke SACD eller DVD-Audio. Mere en forfining af CD’erne, og de “nye” Blu-spec CD’er kan da også afspilles i enhver CD-afspiller gammel som ny.


Her til jul vil Sony Music Entertainment udgive 60 klassiske plader i Japan, lavet som en Blu-spec indspilning. Og så vil det vise sig om det blot er et nyt smart salgstrick, eller om det virkelig giver lyden et løft.


Men med mindre Sony udgiver de samme udgivelser på “gammeldags” CD’er og Blu-spec samtidig, og hvorfor skulle de det, så bliver det nok svært at afgøre om der reelt er en forskel.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.