Forside Nyheder

Hologram teknik tages i brug på 3+


TV3+ vil til at benytte hologram teknik i deres udsendelser.


Teknikken der er udviklet af norske Vizrt (udtales Wizard, det engelske ord for troldmand) er ikke et ægte hologram. Der sker ingen fysisk projektering af personer og ting ind i studiet. Istedet samles live data fra de 35 kameraer til en matematisk model, og en kraftig grafisk computer sørger for at smelte billederne sammen.


Teknikken blev demonstreret på den amerikanske udgave af CNN, i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg forleden. Her blev CNN reporteren Jessica Yellin vist live, sammen med CNN studiet, selvom hun fysisk stod et helt andet sted i landet. Det unikke ved denne teknik, fremfor almindelig chromakey, er at personen / objektet optræder som et 3D element i et større billede.


Udover udfordringen, med at få signalerne fra de 35 kameraer som filmer personen, flettet sammen til én 3D figur, så er selve timingen imellem det store billede og figuren måske en endnu større udfordring. Det tager tid at transportere et TV signal fra et sted til et andet, og computeren bruger tid på beregninger og renderinger, og i sidste ende skal det hele passe sammen på skærmen.


3+ vil for første gang benytte teknikken i tirsdagens Champions League kamp AaB-Celtic, bl.a. til et interview med Morten Olsen.

CNN på valgaftenen forleden
Kilde: Markedsføring

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.