Forside * Nyheder

Ny topmodel højttaler i Dynaudio Focus serien

 


Ny topmodel i Focus serien


Det er ikke hverdagskost, at der kommer en ny højttaler fra danske Dynaudio. Men nu er den nye topmodel i Focus serien klar, efter lang tids forskning og udvikling.


Model 360 hedder den nye højttaler i Focus serien, og den tilbyder det sidste nye i Dynaudio?s avancerede højttaler-teknologi.


 


Opbygning


Størstedelen af alle højttalerproducenter er egentlig ikke producenter, men de sætter mere eller mindre standard enheder i et kabinet fra Kina og ser hvor godt et resultat man kan få.


Dynaudio er en af de helt få højttalerproducenter i verden der designer og producerer næsten alt selv. Dermed kan Dynaudio bryde med vanetænkning og traditioner. Når Dynaudio udvikler en ny højttaler fastsættes der et ambitiøst mål for, hvad denne skal kunne, og derefter udvikles og produceres alt fra enheder til kabinet for at kunne opnå præcis de høje krav. Enhver højttaler er dermed en unik skabning, da der ikke findes nogle standard Dynaudio enheder. Men hver en enhed er udviklet til at fungere 100% optimalt i netop den model den sider i. En enorm fordel!


Bl.a. derfor ser man ikke Dynaudios produkter blive udskiftet hvert år.


Heller ikke når der kommer en ny pseudo-teknologi eller andet der ikke giver en hørbar forbedring, men kun nye produkter og højere priser.


Derfor ser man også, at Dynaudios produkter bliver på markedet i lang tid. Ganske enkelt fordi de kan holde til det.


I Focus 360 sidder to ny-udviklede 8? basenheder med støbt chassis og 3? aluminiums-svingspole og et internt magnetsystem. Selve motoren består af et dobbelt magnetsystem, hvilket giver større kontrol over hele enhedens arbejdsområde. Denne ekstremt effektive motor fokuserer 90% af energien ind i det magnetiske gab som bevirker at signalet bliver fulgt yderst effektivt. Selve membranen består af Dynaudio?s unikke MSP (Magnesium Silicate Polymer) materiale som giver den helt rette kombination af lethed, stivhed, lav forvrængning, egen dæmpning og bredt frekvensområde.


I et akustisk isoleret kabinet sider en 5,75? mellemtone-enhed i støbt chassis med aluminiums-svingspole og MSP-membran. Diskanten varetages i Focus 360 af intet mindre end Esotar2 enheden. Esotar2 bliver af verdenspressen anset som en af de absolut bedste diskantenheder. Esotar2 benytter en helt særlig coating af silkedomen og et yderst kompakt, men ekstremt kraftigt neodymium magnetsystem. Det hele sidder i et avanceret aluhus der selvfølgelig er skåret ud på Dynaudio?s egne CNC-maskiner i Skanderborg.


Alle disse ekseptionelle enheder i Focus 360 er forbundet via en anden specialitet fra Dynaudio; et 1. ordens filter bestående af selekterede kvalitets komponenter. Normal kan et delefilter med kun 6 dB stejlhed aldrig anvendes, da enheder ikke kan gengive den krævede frekvensresponse uden forvrængning og opbrydninger. Men fordi  Dynaudios enheder har så fremragende egenskaber kan dette lade sig gøre her. Det betyder at man benytter et relativt simpelt delefilter og har dermed langt færre komponenter i signalvejen med langt bedre lyd til følge. Denne opbygning har som højeste mål at gengive lyden autentisk – Authentic Fidelity.


 


Authentic Fidelity


Som alle andre Dynaudio modeller bliver Focus 360 udviklet med Dynaudio?s unikke lydfilosofi for øje: Authentic Fidelity ? Autentisk lydgengivelse. Men hvad er autentisk lydgengivelse? Hvordan definerer man det?


Stort set alle højttalerproducenter sætter deres eget fingeraftryk på lyden, når den først har været igennem deres højttaler. Lyden bliver simpelthen farvet i en bestemt retning. Nogle producenter kan lide en romantisk lyd, andre en analytisk og nogle amerikansk lyd. Så da Dynaudio startede for 30 år siden tænkte man: Hvad er den rigtige lyd? Og den rigtige lyd må være ingen lyd. Altså Dynaudio?s filosofi er ikke at påvirke lyden overhovedet. Altså ingen egenlyd fra højttaleren selv, men udelukkende musik! Det betyder, at en Dynaudio højttaler ikke har nogen præferencer, når det kommer til musik. Den er fremragende til både heavy metal, klassisk og jazz.


Dynaudio?s vision er ganske enkelt at komme så tæt på sjælen og den energi kunstneren har lagt i musikken som muligt. Altså hverken at trække fra eller lægge til musikken, som er indspillet. Men for at opnå den perfekte højttaler til al slags musik, må man have en højttaler med så få kompromisser som overhovedet muligt. Og dette kan kun lade sig gøre ved at producere så mange af komponenterne in-house som muligt. Dette er den eneste måde, man kan opnå en så høj kvalitet, præcision og holdbarhed, som Dynaudio ønsker. Dynaudio er i dag den højttalerproducent, der fremstiller mest in-house.


Med alt dette har Dynaudio opnået en lydgengivelse, som bare er ?rigtig? når man hører den: Authentic Fidelity.


 


SpecifikationerKilde: Dynaudio


 

Andre højttalere i Focus serien


Har du brug for surround, kan højttalerne kombineres med andre fra samme serie, til center og baghøjttalere.
Se mere på Dynaudios hjemmeside


 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.