Forside Nyheder

Sony lancerer VPL-VW80 projektoren


Sony har netop præsenteret Bravia VPL-VW80, der er udviklet til at vise HD-film og HD-TV-udsendelser i en high end hjemmebiograf ? eller Home Theater, der efter udenlandsk model er ved at blive en ny del af de danske hjem.


Det er den anden Bravia Full HD-projektor i en serie på foreløbig tre. Og den kan levere den spænding og det nærvær, som man kan opleve med HD. Den nye projektor kan på grund af flere nye teknologier give overbevisende billeder til filmelskere, der værdsætter en filmisk oplevelse i et såkaldt Full HD Home Theater.


Bravia VPL-VW80 giver et uhyre finkornet billede og er meget hurtig til at opdatere billedet, så man for eksempel undgår striber efter en fodbold eller en tennisbold, hvis man ser sport i HD. Herudover gengiver den en meget høj kontrast og nogle fantastiske farver med nye og meget avancerede teknologier.


 
  • Genskaber den filmiske oplevelse med fantastiske detaljer med 1080p Full HD
  • High Frame Rate SXRD med Motionflow Dark Frame Insertion til ultra glidende action
  • Overlegen billedkvalitet med Bravia ENGINE 2 signal processing

 


Hjertet i projektoren er Sonys SXRD? panel (Silicon X-tal Reflective Display), som giver en meget realistisk film-oplevelse med den ekstremt finkornede 1080p Full HD. De specielle SXRD-paneler med høj frame rate og Motion Flow Dark Frame Insertion-system fordobler frame raten til 100 Hz, som betyder en flydende, naturlig bevægelse, uanset hvor hurtig handlingen bliver. Signalbehandling sker i 8 trin i realtime med Sonys Bravia ENGINE 2, som giver fremragende lyse farver og ensartet høj billedkvalitet.


Projektoren bruger Motion Flow Dark Frame Insertion for at leve op til det potentiale, de indbyggede High Frame Rate SXRD-paneler yder. Motion Flow fungerer ved at danne mellemliggende frames ud fra den originale video og indsætte dem, så det dobbelte antal billeder vises hvert sekund. Det sikrer en sammenhængende skarp og glidende filmoplevelse.


Dark Frame Insertion øger virkningen af Motion Flow. Ved at vælge de mørke rammer øges kontrasten og eliminerer judder – de ryk i billedet, der kan opleves, når kameraet panorerer – fordi den giver øjet mulighed for at afslutte en ramme før den næste kommer. Denne feature gengiver billedet så det minder om traditionel filmprojektion og fungerer bedst i det mørke, der oftest er i en home cinema.Kontrasten er væsentlig for den overlegne billedkvalitet, så SXRD?s medfødte høje kontrast har indflydelse på Sonys Advanced Iris 2-system, som giver et meget højt kontrastforhold på op til 60.000:1. Advanced Iris 2 arbejder i realtime ved at analysere hver enkelt scene og derefter justere blænder dynamisk for at opnå det bedst mulige billede. Det forhindrer detaljer går tabt i skyggerne i mørke scener, mens stærkt oplyste sekvenser ikke kridter ud.


For at sikre de bedst mulige resultater har VPL-VW80 elektronisk tilpasning af panelerne, så de røde, de grønne og de blå elementer er korrekt placeret i hver enkelt pixel. Det kan gøres på hele skærmen eller ved at vælge særlige zoner og justere dem. Resultatet er et billede uden spor af fuzziness eller farveflor langs kanterne af objekter. Det kan gøres med fuld skærm eller ved at justere i specielle zoner. Resultatet er et klart billede uden farvede kanter på de forskellige objekter på billederne.


Når det gælder farverne, sikres den fremragende gengivelse af Bravia Engine 2, som optimerer hver enkelt frame en levende og naturtro gengivelse. Hvis yderligere justering er nødvendig, giver Real Color Processing (RCP) et præcisionsværktøj, så de optimale resultater opnås. Det er afgørende for Real Color Processing, at den er i stand til at justere nuancer i en særlig farve uden at ændre farverne i hele billedet. Så hvis for eksempel en hudtone skal finindstilles, kan man gøre det uden at ændre farven på himlen eller hele baggrunden.


Projektorens to HDMI?-stik gør det muligt at tilslutte fx en Blu-ray Disc?-afspiller, der giver nøjagtig 24 frames/sekund ved gengivelse af filmen. Projektoren har 24p True Cinema-funktion, så filmen vises nøjagtigt på samme måde, som den er optaget. Traditionel overførsel til DVD sker med en højere billedhastighed, hvorfor den afspilles ca 4% hurtigere, end den er optaget. Det påvirker både billedkvaliteten og lyden.


HDMI? CEC-teknologi giver også mulighed for kontrol af flere enheder med en enkelt fjernbetjening – det hedder Bravia Theater Sync. Featuren One Touch Play giver mulighed for at indsætte en disk og trykke Play, hvorefter hele home cinema-systemet inklusive projektoren automatisk tændes, og filmen begynder. Når man vil slukke, trykker man på System stand-by på fjernbetjeningen, hvorefter alle systemets HDMI-forbundne elementer med et enkelt tryk lukker ned.


Fjernbetjeningen har store knapper med baggrundbelysning for at gøre betjeningen af de centrale funktioner nem, så den kan benyttes uden at tænde loftslyset i rummet.


Home Cinema-entusiaster vil uden tvivl blive tiltrukket af Anamorphic Zoom-funktionen. Den har avanceret signalbehandling af widescreen sammen med muligheden for at benytte en tredjeparts anamorfisk optik til at genskabe imponerende 2,35:1 CinemaScope aspect ratio, som det normalt kun kan opleves i biografen. En af de to Trigger Out-terminaler håndterer Anamorphic Zoom mode; den anden er til strømforsyningen.


Et ekstra plus ved VPL-VW80 kan ikke ses, men er væsentlig for tv-oplevelsen – Sonys blæserkøling med kontaktfri spindel, der udsender mindre end 20 dB.


Bravia VPL-VW80 er nu kernen i Bravia HD Home projektor serien. I serien indgår også basismodellen VPL-HW10, der har både brugervenlighed og høj billedkvalitet samt fine filmiske features. I toppen af serien ligger VPL-VW200, der rummer de mest sofistikerede billedteknologier med en Xenon lampe og et Carl Zeiss-objektiv.


 


Pris og tilgængelighed


Er på markedet nu, og prisniveauet er omkring 45.000 kr.


 


Bravia VPL-VW80 – nøgledataOPTISK
Panel opløsning Full HD 1920 x 1080
Pixels 6.220.800 (2.073.600 x 3)
Pixel størrelse/inter-pixel afstand 7µm/0,25µm
Panel teknologi/størrelse New High Frame Rate Sony SXRD?/0,61-inch
Panel respons-tid 2,5 millisekunder
Optiktype ARC-F (All Resolution Crisp Focus)
Optik zoom ratio 1,6x (motoriseret incl. optik-beskyttelse)
Lens shift Vertical 65%, Horisontal 25%
Kontrast 60.000:1
Brightness / Lampe 800 ANSI Lumen, 200W UHP
Skærm-størrelse (16:9, diagonal) 40″-300″/1m-7,6m
Visnings-afstand (16:9) 80″ 2,63m ? 3,89m
 
FEATURES
Billedforbedring Bravia ENGINE 2 (helt digital)
Farveforbedring x.v.Colour, Deep Colour
Real Colour Processing (RCP)
Kontrastforbedring Advanced Iris 2
Forbindelsesforbedring 24p True Cinema, Bravia Theatre Sync
Panel Alignment-funktion Full screen: ±2,0 pixels i 0,1 pixels step
Definer zone fra 16×9 point: ±2,0 pixels i 0,1 pixels step
Speciel støjreduktion Mosquito Noise, Block Noise Reduction
 
INPUT/OUTPUT
HDMI 2 (CEC)
Component Video 1
S-Video / Composite Video 1 / 1
Input A, HD D-sub 15-pin 1 (Analogue RGB, Component)
RS-232C: D-sub 9-pin 1 (AMX Protocol supported)
Trigger Out 2 (1 for Power, 1 for Anamorphic Zoom Mode)
Accepterede videosignaler
Via HDMI input:
720/60p, 720/50p, 1080/60i, 1080/50i, 1080/60p, 1080/50p, 1080/24p
 
GENERELT
Kabinetfarve Midnight Sky Black
Blæserstøj 20dB
Dimensioner (bxhxd)/Vægt 470 x 179.2 x 482.4mm / approx. 12kg
TILBEHØR
Medfølgende baggrundsbelyste fjernbetjening RM-PJVW80
Medfølgende software Image Director3 (fine Gamma adjustments)
Mulige reserve-lamper LMP-H201, 200W UHP
Mulig loftsmontering PSS-H10


 


Kilde: Sony

Annonce:
Forrige artikelNy reference tuner fra Audiolab
Næste artikelEuropean Film Awards 2008
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.