Forside * Nyheder

Sky tester 3D TV transmissioner


BSkyB har testet 3D TV transmissioner igennem det seneste års tid. Formålet har været at indsamle erfaringer, med henblik på at hjælpe kommerciel 3D TV i gang.


Fra Sky boss Gerry O’Sullivan lyder det, at oplevelsen har været ligeså stor her, som dengang de begyndte tilsvarende eksperimenter med HDTV.


På produktionssiden var det ikke nogen fordyrelse af betydning. Det kostede et nyt kamera og en ekstra boks. Udstyr der i forhold til effekten hjemme i stuerne må regnes som ubetydelig.


For at se 3D hjemme i stuerne kræver det et 3D TV. Til disse eksperimenter blev benyttet en model fra Hyundai, og en modificeret digital modtager fra Sky. TV anvendelige til 3D i dag koster for tiden en 16-18.000 kr, og der skal bruges specielle briller. Men der eksperimenteres også med TV apparater, der kan gengive 3D uden brug af briller. Philips m.fl. arbejder på den teknik.


Udover Sky (UK), så har BBC (UK) og Fox (USA) også testet 3D TV. Men de japanske TV stationer menes også at være langt fremme med udviklingen af 3D TV.


 


Kilde: Rapid TvNews

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.