Forside * Nyheder

Sony OLED TV kommer til Danmark


Sony XEL-1 OLED TV


 


Sony OLED


Man kan godt kalde det en revolution, der om ganske få uger lander i de danske Sony Centre.


Det er nemlig det første kommercielt tilgængelige OLED TV, som nu når det danske marked.


OLED er meget tyndere end LCD, og har teknisk en række særdeles positive egenskaber. Sonys første bud på et OLED tv er XEL-1 ? et eksklusivt designstykke i 11 tommer. XEL-1 lander i Danmark samtidig med et nyt LCD-tv, hvis skærm måler ned til mindre end 1 cm i tykkelse.

OLED er så tynd og let, at den nye skærm kan bæres i en elegant asymmetrisk holder i den ene side.

Sonys nye OLED tv har siden lanceringen i Japan vakt stor opmærksomhed, fordi det er verdens første tv, der anvender den avancerede og miljøvenlige OLED teknologi. En teknologi, der i 2009 for første gang kommer til Europa, og som Sony er først med.


I januar kommer XEL-1 modellen også til Danmark, hvor den i første omgang kan opleves i Sony Centrene over hele landet. XEL-1 er først med OLED i Danmark og er på 11 tommer i skærmstørrelse.

OLED tv eliminerer en række af de ulemper, der findes ved LCD-tv. Blandt andet kan skærmen betragtes fra enhver vinkel uden at det går ud over klarheden i billedet. Samtidig reagerer hvert eneste punkt i skærmen mere end 1000 gange hurtigere end punkterne i en LCD-skærm, hvilket totalt fjerner enhver diskussion om, hvorvidt billedet trækker ?skygger? gennem billedet ved visning af sport eller actionfilm, fordi billedet ikke kan ændre sig hurtigt nok. Den indbyggede billedbehandling ?Fine Motion picture processing? har også en del af æren for den hurtige elektroniske behandling af signalet, der skal leveres til skærmen i realtid.

Farvegengivelsen er også i top, fordi OLED bygger på en teknologi med selvlysende punkter. Når et punkt er slukket, er punktet derfor 100 procent sort, hvilket ikke er tilfældet med LCD-paneler, der indeholder en kraftig baggrundsbelysning, som ligger bag LCD-krystallerne. Farverne i LCD vises ved, at krystallerne åbner eller lukker for baggrundslyset. Og lukkes lyset ikke helt af, kan panelet ikke vise en perfekt sort, ligesom kontrasten kan blive et problem. Kontrasten i XEL-1 måles til over 1,000,000:1, hvilket vil sige, at sortforholdet er fuldstændig perfekt, så lys, farver, skygger og kontrast gengives mere naturligt end nogensinde.

Mens baggrundsbelysningen i LCD altid har krævet plads bag skærmens overflade, kræver LCD næsten ingen plads. Det udnyttes fuldt ud i XEL-1, der er helt ned til 3 mm. tynd. Skærmen er samtidig utrolig let, således, at den kan hæves, sænkes og derved tilpasses forskellige behov takket være et meget innovativt ophæng monteret i den ene side af skærmen. Resultatet er et uovertruffent produkt af meget høj teknologisk og designmæssigt standard.


 Sony KDL-40ZX1 – LCD TV med mediaextender


 


Sony LCD

Men LCD-teknologien er ikke færdig med at udvikle sig af den grund. De nye OLED-tv lander nemlig samtidig med Sonys nye BRAVIA ZX1 tv, der er LCD-baseret og som måler bare 9.9 mm. på det tyndeste sted. Det perfekte valg for et stort stue-tv, idet LCD i modsætning til OLED som bekendt fås i meget store størrelser. ZX1 fås i 40 tommer, og har et design, som overgår alt andet, som du hidtil har set. Det flotte design er især muliggjort af en teknologisk revolution, der fjerner næsten alle kabel-tilslutninger til fjernsynet på væggen.

Det er gjort muligt af en ny mediemodtager, som trådløst kommunikerer med skærmen på væggen i fuld HD takket være den revolutionerende Sony-teknologi ?BRAVIA 1080 Wireless?, der overfører signalet fra den separate medie-modtager til skærmen i realtid. Mediereceiveren kan udmærket kan stå i et skab sammen med andre enheder som Blu-ray Disc afspillere og PLAYSTATION3, så den ikke skæmmer designet i rummet. Som en særdeles praktisk detalje betjenes medieafspilleren fra en fjernbetjening, der anvender radiosignaler i stedet for infrarøde signaler. Derfor behøver man ikke at pege på anlægget, der heller ikke behøver at være i stuen fysisk.

Derved et dit tv visuelt blevet til en skærm og en fjernbetjening, mens boksene omkring det er forsvundet.

Medie Receiveren kan modtage stort set alt HD-indhold fra antenner eller kabel takket være en integreret MPEG4 AVC-HD2 tuner samt tunere af typen DVB-T og DVB-C3.

Mens konventionelle LCD-skærme anvender baggrundslys af typen CCFL, bliver BRAVIA ZX1 oplyst af LED-lys fra siden. BRAVIA Edge LED Technology kaldes teknologien i den bemærkelsesværdige skærm, der i øvrigt indeholder Sonys nyeste teknologier til billedbehandling.

I indretningen er ZX1-skærmen også meget fleksibel, idet den både kan vægmonteres eller stilles på en stander.

Billedet på en BRAVIA ZX1 er helt i top takket være blandt andet den digitale processor, BRAVIA Engine 2, der anvender Sonys nyeste digitale teknologi til at analysere hvert eneste punkt i billedet til mindste detalje for at levere et perfekt resultat. BRAVIA Engine 2 overgår især sine forgængere ved at gengive en endnu mere realistisk sort, hvilket giver mere præcise farver og flere detaljer I billedet. Samtidig er den også bedre til at fjerne støj i billedet end tidligere. Modellen indeholder desuden teknologien Motionflow 100Hz, der medvirker til en rigtig flot glidende afvikling af hurtige bevægelser i billedet med 100 billeder i sekundet ved at indskyde mellemlæggende ?ekstra? billeder, når der eksempelvis kun findes 50 billeder i sekundet i input-signalet.

Der er mange tilslutningsmuligheder. Heriblandt 4 HDMI input, og da BRAVIA Sync understøttes, kan fjernbetjening automatiseres ift. hjemmebio, Blu-ray afspillere og andre kompatible enheder.


 


Pris og tilgængelighed  • Sony OLED TV XEL-1 koster 30.000 kr.
  • Sony LCD TV KDL-40ZX1 koster 40.000 kr.

I Sony Centrene fra januar 2009


 


Kilde: Sony

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.