Forside * Nyheder

Brugerbetalt TV 2 fra 2012

 Der er tilsyneladende ved at tegne sig politisk enighed, om at fremtidens TV 2 skal på brugerbetaling. Men først fra år 2012, når det bliver teknisk muligt at opkræve det på DTT nettet også. Det erfarer journalisten.dk


Det er endnu ikke klarlagt, hvor stort et beløb denne brugerbetaling vil være på, men enkelte medier taler om et beløb på 25-30 kroner per måned. Til sammenligning koster DR godt 105 kr/måned i dagens mønt.


Når der ventes til år 2012, med eventuelt at indføre brugerbetaling, skyldes det at TV 2 i dag sendes gratis på DTT nettet. Det ville derfor være ulige vilkår, kun at opkræve brugerbetaling fra kabel og satellit, mens en anden del af danskerne kan se med gratis. Men fra 2012 skifter det nuværende MUX1 på DTT nettet til MPEG-4, og dette skifte giver samtidig mulighed for at opkræve betaling for TV 2. Ikke så meget skiftet til MPEG-4, men fordi betalingen så ville kunne køres ind over Boxers system – eller et system der ikke konflikter med Boxer.


Politikerne afviser dog, at aftalen om brugerbetaling allerede skulle være på plads. Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen kalder det ren spekulation, og forklarer at han hellere ser tv-licensen genindført for TV 2. Venstres Ellen Trane Nørby er enig i det med de manglende aftaler, men at målet er at nå et snarligt forlig; Omvendt afviser hun heller ikke brugerbetaling.


Udover brugerbetaling arbejder politikerne med et salg af BSD – Broadcast Service Danmark – incl. TV2’s andel af sendenettet. Men et salg af hovedsædet i Odense skulle derimod ikke længere være på tale, ligesom der ikke er politisk medvind for reklamebreaks i programmerne.


Hvilke detaljer de måtte blive enige om, må vi afvente at se.


 


Kilde: journalisten.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.