Forside * Nyheder

Choktal fra Philips

 Bundlinjen for hele Philips koncernen 2008, blev et på minus 1,4 mia. kroner. Det skal ses i forhold til et overskud på over 31 mia. i 2007 og 40 mia. i 2006.


Det er ikke mindst divisionen Consumer Lifestyle som giver problemer, det er den der indeholder forbrugerelektronik og hvidevarer. Divisionen som helhed henter dog fortsat lidt penge ind til koncernen, men især fladskærms TV trækker tallene kraftigt ned. Philips har ligefrem valgt at fremhæve andelen af “Television business” i regnskabet, så man kan se tabet på denne ene post, overfor de store divisioner som helhed (Healthcare, Consumer Lifestyle og Lightning).


Der er også underskud på divisionerne “Group Management & Services” og “Innovative & Emerging Businesses”


Philips television business havde et underskud i 2007 på godt 500 mio. kroner, for 2008 er blev det til et underskud på over 3 mia. kroner. Og de røde tal i denne division ser ikke ud til kun at at være påvirket af finanskrise og recession, da hele året er dårligt kvartal for kvartal.


Det samlede salg i Philips koncernen holdt niveau. 2008 ligger kun 2,7% under niveauet for 2007, men overskudet før skat blev halveret.


Philips vil afskedige 6.000 mand i år.


 Årets nøgletal for Philips koncernen – Tryk på billedet for et større


 Detaljerede tal for Philips koncernen – Tryk på billedet for et større


 


Hele præsentationen kan hentes her


Kilde: Philips

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.