Forside Baggrund

Cisco går ind i kampen om trådløs musik


Familiebillede af Wireless Home Audio systemet fra Linksys by Cisco. Tryk på billedet for et større.


 


Cisco går ind i kampen om hjemmets trådløse musik, og lancerer en konkurrent til Sonos. Det sker via brandet “Linksys by Cisco” og systemet hedder Wireless Home Audio.


Musiksystemet benytter Wireless-N trådløs netværksteknogi, for trådløs distribution af musik i høj kvalitet rundt i hjemmet.


Det består af mange forskellige komponenter, der kan kombineres efter behov. Men der benyttes iøvrigt åbne standarder, så det kan også kombineres med andre fabrikanter, ligesom systemet selv “støvsuger” hjemmet for mulige trådløse enheder hvad enten det er PC/NAS via uPnP eller TV’et med DNLA muligheder.


Systemet giver adgang til musik streaming fra nettet, Rhapsody i USA og AudioLounge i Europa (kræver abonnement). Mange mener at det er fremtiden, hvorfor bruge penge og tid på at downloade og opbevare musikken lokalt, når det istedet kan streames fra nettet efter behov.


Der er kælet for lydkvaliteten i Wireless Home Audio. Cisco brugt deres store erfaring med og viden om netværksteknologi. Resultatet er en audioløsning, der giver en komplet reproduktion af hele lydfilen, og dermed den bedste lyd-oplevelse. Musikken sendes ukomprimeret og uden transcoding, hvorefter musikken synkroniseres inden for mikrosekunder. Det betyder også, så der ikke høres ekko når to eller flere anlæg spiller det samme musik.


På en enkelt måde integreres Wireless Home Audio i husets trådløse netværk. Og benyttes Linksys Wireless-N router, så kan opsætningen endda gå som en leg, uden at være ekspert i netværk.


Greg Memo, vice president and general manager, products, Cisco Consumer Business Group udtaler:


“Efter flere års udvikling og tests, er vi klar til at besvare forbrugernes ønsker til et trådløst musiksystem til hjemmet, der på en enkel måde integreres og samler musikken fra de mange kilder, i én løsning med høj lydkvalitet. Ved både at udvide adgangen til musikken og gøre betjeningen simpel, har vi frembragt en familie af produkter der arbejder sammen for bedst mulige oplevelse og nydelse, af den digitale musik i hele hjemmet.”


 


Smugkig


Recordere.dk deltog i et tys-tys smugkig på systemet i begyndelsen af december. Tys tys, fordi Wireless Home Audio først har verdenspremiere i dag på CES.


Og vi må medgive Cisco, at det ser lovende ud. Ikke mindst fordi det favner så bredt, hvor Cisco tilbyder så mange forskellige komponenter, samtidig med at der benyttes åbne standarder. Når der samtidig er lagt stor vægt på brugervenlighed og lydkvalitet, så er det en spændende ny konkurrent på markedet for trådløs musik.


Selvfølgelig er der endnu plads til forbedringer, som f.eks. understøttelse af podcasts uden brug af iPod, ligesom vi endnu har til gode at opleve hvordan systemet performer som helhed. Men alt i alt virker Wireless Home Audio fra Linksys by Cisco som et seriøst bud på det moderne musik system til hjemmet.


Skal vi pege på en negativ detalje, så ville det have klædt Wireless Home Audio komponenternes matchende sorte design, om fronterne havde være sort børstet aluminium. Men det er plastic, ligesom de øvrige konkurrenter på det marked.


 


Mediahub
Mediahub familien er Ciscos egne bud på advancerede mediaservere til hjemmet.  • Model NMH305. 500 GB harddisk.
  • Model NMH405. 500 GB harddisk. Kortlæser. Display + betj.
  • Model NMH410. 1 TB harddisk. Kortlæser. Display + betj.

Disse mediahubs er mere end blot et NAS – et centralt lager. De er hjertet i Wireless Home Audio. Selvom de øvrige komponenter også kan fungere særskilt, så tilføjer mediahubben øget brugervenlighed og fleksibilitet.


Mediahubben samler adgang til media ét sted. Central adgang til fotos, musik og video, og deling med hjemmets forskellige afspillere. Hubben søger automatisk netværket igennem efter øvrige media enheder, og præsenterer dem som en enkelt lokation.


Brugerfladen er simpel, man forbinder til den via en internet browser. Og al musikken prænsenteres som et samlet katalog, hvor man ikke behøver tænke på hvor media fysisk er lagret. Hubben samler media under ét incl. foto og video, selvom den del ikke kan bruges af Wireless Home Audio.


Tanken bag, er også at mediahubben skal kunne give adgang til ens media, ude fra nettet. Så det kan nås på farten og på ferien. Og en mulighed for senere udbygning af systemet, vil være central backup ud på nettet, men den del findes ikke endnu.


Men der medfølger backup software, for enkelt lokal backup af media i hjemmet.


Og så er de praktisk talt lydløse. De kan stort set placeres hvor som helst, uden at genere.


De forskellige mediahubs har disse europæriske vejledende priser:
  • Model NMH305.  ?299  (~2250 kr omregnet)
  • Model NMH405.  ?349  (~2625 kr omregnet)
  • Model NMH410.  ?429  (~3220 kr omregnet)


Se datablad (engelsk)


 Et screenshot fra mediahubben. Tryk på billedet for et større.


 


 


ConductorDMC350 Wireless-N Digital Music Center


Et komplet transportabelt musiksystem. Med integrerede højttalere og CD afspiller. Har en 7″ LCD touch skærm, hvorfra anlægget kan betjenes. Navigeringen igennem hjemmets musik bibliotek er nemt og enkelt. Der medfølger en infrarød fjernbetjening.


Prisen for Conductor er i skrivende stund ikke oplyst. Kommer på markedet 1. kvartal 2009.


 


 


DirectorDirector / Wireless-N Music Player model DMC250


Af afspiller, der indeholder en 50W stereo forstærker, og dermed er kraftig nok som stereoanlæg i husets rum.


Har en LCD touch skærm, hvorfra anlægget kan betjenes. Navigeringen igennem hjemmets musik bibliotek er nemt og enkelt. Der medfølger en infrarød fjernbetjening. 


Der er line indgang, for tilslutning af ekstern afspiller, og udgang til højttalere.


Director koster kr. 3.499,- enkeltvis, men fås også som del af et kit. Kommer på markedet 1. kvartal 2009.


Se datablad (engelsk)


 


 


PlayerDMP100 Wireless-N Music Extender


En enhed der giver husets normale stereoanlæg eller surround systemer adgang til det trådløse musik. Med minijack udgang til hovedtelefoner, og RCA (phono kabel) samt toslink (S-PDIF) digital audio.


Der medfølger fjernbetjening.


Prisen er kr. 2.295,- enkeltvis men kan også fås som del af et kit. Kommer på markedet 1. kvartal 2009.


Se datablad (engelsk)


 


 


Højttalere


 
Stereo Speaker Kit DSPK50


Er designet til at matche Director


Prisen er kr. 1.095,- for et sæt, og de kommer på markedet 1. kvartal 2009.


Se datablad (engelsk)


 


 


ControllerDMWR1000 Wireless-N touch remote


Designet til at styre Wireless Home Audio komponenterne trådløst.


Har er en stor LCD touch skærm og drejehjul, som gør betjeningen af de mange komponenter incl. iPod dock enkelt og ligetil. Og da den er trådløs, behøver man ikke være i nærheden af den enhed som styres.


Prisen er kr. 2.695,- i løs vægt, men fås også som del af et kit. Kommer på markedet 1. kvartal 2009.


Se datablad (engelsk)


 


 


Docking Station for iPodDocking Station for iPod MCCI40


Giver mulighed for at dele media fra iPod til Wireless Home Audio systemet, incl. Podcasts, lydbøger og iTunes indhold.


Prisen er kr. 595,- og den kommer på markedet 1. kvartal 2009.


Se datablad (engelsk)


 


 


Infrarød fjernbetjeningDen lille IR fjernbetjening følger allerede med Conductor og Director, og er en lille enkel fjernbetjening til styring af anlægget uden “Controller”.


Koster kr. 225,-


Se datablad (engelsk)


 


 


Premier kitEt begynder kit til 2 rum (2 zoner). Indeholder Director med IR fjernbetjening, Player med IR fjernbetjening samt den trådløse Controller.


Prisen for dette kit er 7.999,-


 


 


Trio kitEt system til 2 rum (2 zoner) sammensat til dem der ønsker at benytte eksisterende stereoanlæg. Indeholder 2 stk. Player med IR fjernbetjening samt den trådløse Controller.


Prisen for dette kit er 6.495,- 


 


 


Executive kitEt system til at udbygge Wireless Home Audio med et komplet stereoanlæg til et nyt rum.


Prisen for dette kit er 3.995,-  


 


 


Almen tilgængelighed


Wireless Home Audio fra Linksys by Cisco bliver tilgængelig i USA, Danmark og Holland her i 1. kvartal af 2009.


Øvrige dele af verden, må vente lidt længere på at få glæde af det nye musik system.


 


 


Debat


Der er oprettet et emne i forummet til debat om dette system


Wireless Home Audio af Linksys by Cisco


 


Kilde: Cisco

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.