Forside Produkter HiFi & Surround

Densen B-800 mk3 highend tuner


Densen B-800 mk3


 


Densen er en dansk highend producent


Tuner model B-800 blev lanceret første gang i begyndelsen af dette årtusinde. Den fik en pæn modtagelse, ja nærmest international succes, og blev blandt andet årets FM Tuner i What HiFi og fik What HiFis award.


Senere fulgte MK II versionen, hvor den største nyhed var at B-800 havde fået RDS.


Nu følger så 3 generation, og selv om den på overfladen ligner enhver anden FM Tuner, har den fået en komplet nydesignet FM Frontend. Som normalt for Densens highend produkter, er alt designet alt in-house.


 


B-800 i detaljer


Den nye Frontend er lavet således, at brugeren selv kan kalibrere den til de FM signaler man kan modtage, for på den måde at sikre optimale modtage forhold uanset om man lytter gennem kabelnet eller traditionel antenne.


Alle FM Frontends udmåles og kalibreres, som et led i den omfattende testprocedure som B-800 MK 3 gennemgår inden levering til kunden. Dette sikrer at tuneren yder sit absolut bedste.


Internt er FM Frontenden indkapslet for at sikre frihed for interferens fra både højfrekvens, og Tunerens øvrige kredsløb.


B-800 mk 3 er iøvrigt opbygget med en strømforsyning med Densens egne kondensatorer på ialt 20.000 uF, seperate regulatorer for lydkredsløb og for Frontend og mikroprocessor. Derudover indeholder B-800 mk 3 mulighed for opgradering med Densens DNRG eksterne strømforsyning.


B-800 mk 3 indeholder iøvrigt muligheden for opgradering med DAB modul, men grundet det nuværende tekniske stadie af DAB teknologien vil Densen IKKE introducer et DAB modul, da man simpelthen mener det lyder for ringe.


Set udefra kan B-800 mk 3 godt give indtryk af en enkelt tuner, med en meget let betjening. Men bagsiden indeholder flere indstillingsmuligheder, som man kun sjældent bruger, men som er en fordel for brugeren. Disse features inkludere muligheden for at sætte search level, så man bestemmer signal kvaliteten af de stationer man ønsker at modtage, og DX/Local omskiftning. Gain på frontenden kan stilles med Gizmo remoten, idet det er en ?skjult? funktion.


Da Densen som sagt selv har designet B-800 mk 3 fra grunden, betyder det at også softwaren er lavet af Densen, hvilket gør det muligt at opgradere softwaren i fremtiden ifald Densen måtte ønske at tilføje nye funktioner, eller ændre måden B-800 mk 3 arbejder på.


Lydkredsløbene er som sædvanligt for Densens B-800 modkoblingsfrie Klasse A trin. Der er dog sket nogle mindre små justeringer, der har medført en endnu højere grad af transparens og dynamik. Således er B-800 mk 3 efter, Densens opfattelse en af markedets absolut bedste tunere uanset pris. Den har en rigtig god følsomhed, og kombinerer dette med en lydgengivelse, der er resultatet af en over 5 år lang forfining af det oprindelige Densen B-800 design.


 


Pris


Densen B-800 mk 3 koster kr. 9.000,-


 


Kilde: hififreaks.dk

Annonce:
Forrige artikelB&O tænker for gammeldags
Næste artikelFlere detaljer om DR HD-kanal
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.