Forside Nyheder

Nyt om DTT nettet

DTT nettet er det digitale sendenet. I dag udsendes DR1, DR2, TV 2 og Dr Update / Tegnsprog digitalt, og disse nyheder vedrører det net.
 


Hadsten senderen skifter polaritet


Hovedsenderen i Hadsten skifter polarisering 19. januar. For at modtage DIGI-TVs signal (DR1, DR2, TV 2 og DR Update / Tegnsprog) skal brugere af denne sender derfor fra denne dato dreje antennen fra lodret til vandret polarisering.


I praksis foregår det ved, at antennen drejes 90 grader således, at antennens små tværpinde kommer til at sidde vandret i stedet for lodret. Retningen, som antennen skal pege imod, er uændret.


 


Ny hjælpesender i Østjylland


Hadsten senderen indgår sammen med hovedsenderen i Søsterhøj, hjælpesenderen i Grenå og en ny hjælpesender på toppen af Studstrup-værket i det østjyske Single Frequency Network på kanal 44.


Den nye Studstrup-sender sættes i drift samtidig med Hadsten-senderens ændrede polarisering – altså den 19. januar. 


Ny hjælpesender i Nordjylland


Den 19. januar sættes en ny hjælpesender i Tornved ved Hirtshals i drift. Den nye sender indgår i det nordjyske Single Frequency Network på kanal 29 sammen med senderne i Tolne, Nibe, Skagen, Frederikshavn, Sæby, Hadsund og Hobro.


Den nye Hirtshals-sender er lodret polariseret.


 


Kilde: Digi-TV

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.