Forside Nyheder

Rekord for TV seening i 2008


 


Rekord


Danskernes tv-vaner er i 17 år blevet målt og vejet, igennem Gallups tv-meter system. En metode der via forskellige målinger, finder seertallene for de enkelte tv-kanaler og deres programmer.


I alle de 17 år, har vi ikke set så meget TV som i 2008.


Hver dansker tilbragte i gennemsnit 2 timer og 47 minutter foran TV’et hver dag.


Den hidtige rekord var 10 år gammel, sat i 1998. Rekorden lød dengang på 2 timer og 43 minutter per dag.


 


De små kanaler fører an


Ifølge DR var julen med til at trække det samlede tal godt opad, og det var ikke kun børn, som sad bænket foran skærmen ? generelt har alle danskere på tværs af aldersgrupper brugt mere tid på at se fjernsyn.


Det skyldes ifølge medieforsker Niels Marslev fra DR Medieforskning især et større udbud af kanaler, og mange af de ekstra tv-minutter går således til mindre kanaler, mens de større kanaler som DR1 holder niveauet.


?Men samme mængde af et større marked giver uvægerligt en mindre markedsandel. DR1?s årsshare er således faldet fra præcis 31 procent i 2007 til 28,8 procent i 2008, mens DR2?s døgnresultat er gået tilbage fra 4,5 til 4,1 procent,? fortæller medieforskeren til Mediawatch.


 


Kilde: Mediawatch

Annonce:
Forrige artikelJVC viser verdens letteste 32″ TV frem
Næste artikelLogitechs nye universal remote, Harmony 1100
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.