Forside * Nyheder

Ændringer på DTT nettet

 Der kommer ikke nye kanaler, men der sker forskellige ændringer på de nuværende DR1, DR2, TV2 og Tegnsprog/DR Update, som får betydning for modtagelsen.


Omlægningerne sker d. 2/3, og derefter skal modtagerne formentlig indstilles igen på de digitale kanaler.


 


Ny indstilling af digital tuner


En del af kanalerne i det digitale sendenet vil få nye pladser (på de samme frekvenser som hidtil) den 2. marts 2009 kl. 10.


Resultatet er, at seere, som i dag ser DR1, DR2, TV 2 og DR Update via egen antenne og en digital modtager, skal retune deres digitale tv-modtager. Altså lave en ny automatisk indstilling af kanalerne på den digitale DVB-T tuner.


Prøv følgende:  • Sluk og tænd den digitale modtager ? nogle fjernsyn/bokse finder selv kanalerne, når de bliver tændt.

  • Virker det ikke, så prøv at genindstille kanalerne via fjernsynets eller den digitale modtagerboks? opsætningsmenu. Brug fjernbetjeningen, vælg opsætning og autotuning. Læs eventuelt fjernsynets eller modtagerboksens brugervejledning, hvor det også fremgår, hvordan man prioriterer kanalerne, så de ligger i den ønskede rækkefølge.

  • Hvis intet af ovenstående virker, så kontakt en tv-forhandler eller tv-installatør.

 


TV 2 dropper AC3  (Dolby Digital stereo)


I forbindelse med ændring af kanalernes placering på det digitale tv-sendenet vil TV 2s parallel-udsendelse af stereolyd i Dolby Digital AC3 formatet forsvinde.


Der vil fortsat være stereolyd, og det vil være de færreste seere, som vil opdage denne ændring. Men seere, der har valgt at tilslutte Dolby stereo, skal manuelt omstille lyden til normal stereo.


 


Direkte adgang til Tekst-TV undertekster på DR


I forbindelse med justeringen af det digitale sendenet 2. marts begynder DR at sende den samme (Hard of Hearing) kode sammen med tekst-tv, som TV 2 har benyttet siden efteråret.


Denne kode giver de digitale seere mulighed for automatisk at vælge TTV side 399 – tekstning for hørehæmmede/tekstning af dansk dialog – som undertekstning.


Tilbuddet om automatisk tekstning for hørehæmmede berører ikke valgfriheden omkring de digitale undertekster (DVB Subtitles, der primært er oversættelse af udenlandsk dialog) ligesom det analoge sendenet og satellitdistributionen af DR heller ikke berøres af den nye kode.


 


Kilde: Digi-TV

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.