Forside Nyheder

Lene E: Forbrugerne skal sikres bedre


Lene Espersen: Forbrugerne skal sikres deres ret, når de vinder en sag


Når forbrugere vinder en klagesag ved Forbrugerklagenævnet eller et af de godkendte private klagenævn, skal de fremover være sikre på, at de også rent faktisk får deres penge.


Alt for mange erhversdrivende vælger at ignorere afgørelser fra Forbrugerklagernævnet, når en forbruger f.eks. får medhold i, at han har købt en deffekt opvaskemasskine eller en bil på forkerte forudsætninger.


I dag er en afgørelse truffet af Forbrugerklagenævnet eller de godkendte, private klagenævn ikke bindende for parterne. Undlader en erhversdrivende at efterleve en afgørelse, er forbrugeren derfor henvist til at starte forfra ved at indbringe sagen for domstolene, hvilket ofte er dyrt og tidskrævende.


Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen vil nu forbedre forbrugernes retsstilling markant. Med et nyt lovforslag vil hun sikre, at Forbrugerklagernævnet og andre godkendte ankenævns afgørelser bliver bindende for den erhvervsdrivende.


Det nye lovforslag kommer i høring fredag d. 13/2-09


 


Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet

Annonce:
Forrige artikelPioneer vil lukke TV divisionen
Næste artikelDanmarks dyreste surround forforstærker?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.