Forside * Nyheder

Psybot-ormen rammer ikke ZyXEL-produkter


Computervira, trojanere og orme er daglige trusler for alle, som bruger computere. Men trusler, som man ved at brug af antivirus-software og firewalls har godt styr på.


Den nyligt opdagede orm ?Psybot? er et anderledes alvorligt problem, da den ikke angriber de beskyttede computere, men derimod det netværksudstyr og de bredbåndsmodemer (ADSL), der bruges til at koble computere og netværk op mod teleselskaberne og internettet. Mange af markedets enheder baserer sig på Linux operativsystemet og MIPS-processorer. Det udnytter Psybot-ormen til at inficere enhederne og åbne mulighed for at aflure data, som f.eks. adgangskoder til hjemmebank-systemer og firmanetværk.


ZyXEL, der er en af markedets store leverandører af routere og bredbåndsmodemer, kan nu berolige brugerne af ZyXEL-produkter med, at de ikke kan angribes af Psybot-ormen. ZyXEL har udviklet sig eget netværksoperativsystem, ZyNOS, som ormen ikke kan inficere, og benytter ikke MIPS-processorer.


?Psybot-ormen baserer sig på, at mange brugere glemmer at sætte tilstrækkelig gode passwords på deres netværksenheder, som derfor er nemme at trænge ind i. Selv om ZyXELs produkter er immune for Psybot-ormen, så vil jeg alligevel opfordre vores brugere til at benytte stærke passwords ? helst kombinationer af små/store bogstaver og tal, som ikke danner ord eller på anden måde giver mening. Så har man optimal sikkerhed,? forklarer Jan Jørgensen, Head of Nordic Product Management, hos ZyXEL Communications Nordic.


ZyXEL arbejder til stadighed på at sikre beskyttelse i virksomhedens produkter ? herunder firewalls, routere, trådløse access points og ADSL-bredbåndsmodemer ? mod angreb udefra. Produkterne kan løbende opdateres via ny firmware, og på en række af sikkerhedsprodukterne kan man købe abonnement på løbende opdatering af beskyttelse mod vira og anden skadelig software.


Kilde – Pressemeddelse Zyxel

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.