Forside Nyheder

Stofa ramt af stort nedbrud


Da et fiberkabel i Horsens blev gravet over onsdag morgen, sendte det Stofas digital tv og telefoni i knæ over hele landet. Samtidig forsvandt også internetforbindelsen hos Stofas kunder i hele Horsens og opland.


Kabelskaden betød også, at Stofas telefonsystemer brød sammen, således at de mange kunder der ville fejlmelde ikke kunne komme i kontakt med Stofa. Teknikere fik dog relativt hurtigt ?kortsluttet? telefon-systemet, så opkald kunne dirigeres ind til en telefonsvarer, der fortalte kunderne om skaden.


Fiberkablet blev gravet over på Vejlevej ganske tæt på Stofas hovedkvarter i Horsens, så teknikere med erfaring i det komplicerede arbejde med at splejse de overgravede fiberglas-tråde var meget hurtigt fremme. Det betød, at det digitale signal til tv og telefoni blev genoprettet ved middagstid i hele landet ? på nær i Horsens og opland, som først fik gang i forbindelserne hen på eftermiddagen. Klokken cirka 15.00 så alt igen normalt ud i Stofas Network Operation Center i Horsens.


Det var et gravehold ansat af fiber-selskabet Profiber, som klokken 08.18 satte rendegraverens skovl i jorden det helt forkerte sted. I første omgang kunne Stofas teknikere ikke rigtigt få gang i kommunikationen med de to gravefolk, som viste sig at være udlændinge.


Det har senere vist sig, at entreprenøren med ansvaret for gravearbejdet har efterspurgt oplysninger om, hvor Stofas fiberkabler ligger ? og disse oplysninger og tegninger er også blevet fremsendt til entreprenøren den 7. januar 2009.


“Alligevel blev kablet altså gravet over ? og det betød desværre store problemer for os og ikke mindst for de mange kunder, som har måttet undvære deres signal en stor del af dagen,” siger Stofas administrerende direktør, Ole Simonsen.


I alt har omkring 50.000 kunder i en eller anden grad været berørt af nedbruddet ? men da overgravningen til alt held skete om morgenen, har mange af dem formentlig slet ikke været hjemme til at opdage, at deres forbindelse har været afbrudt.


Hos Stofa begynder arbejdet nu med at få dokumenteret alle udgifter i forbindelse med overgravningen af fiberkablet ? og herefter vil regningen ende hos den ansvarlige.


 


Kilde: Stofa

Annonce:
Forrige artikelEngelske ITV ud med gigant underskud
Næste artikelStort underskud for SBS ejer
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.