Forside * Nyheder

Trangt år for salget af forbrugerelektronik


Selvom omsætningen i 2008 faldt med 12 %, var der adskillige områder, hvor forbrugerne købte flere varer end året før


I 2008 faldt omsætningen af forbrugerelektronik for første gang siden 1999. Med en omsætning på knap 8,2 mia. kroner er der dog fortsat tale om den tredjestørste omsætning af forbrugerelektronik nogensinde.


 


Fladskærme


Salget af fladskærme er fortsat med at stige til 630.000 styk. Det er en stigning på 13 % og overgås kun af transistorradioer, hvor salget i styk er steget 17 %. Fladskærmene er dog faldet så meget i pris, at der samlet set er tale om en tilbagegang på 9 % i omsætning. En lignende udvikling har fundet sted ved bærbar navigation, der er steget 9 % i styktal, men faldet 13 % i omsætning.


 


MP3-afspillere mv.


Det eneste område, som kan vise stigning i såvel styk som omsætning, er MP3-afspillere, som der blev solgt 610.000 styk af sidste år. Eller næsten lige så mange som der blev solgt fladskærme. Den store stigning gjorde, at MP3-afspillere passerede de digitale kameraers salgstal, idet disse faldt svagt i antal styk og landede på 580.000 styk. Mange områder fastholdt de flotte salgstal fra 2007 i styk, men havde mindre eller større tilbagegang i omsætningen.


Det gjorde sig gældende for Home Cinema, digitale still kameraer, stereo systemer og højttalere. En del områder faldt i såvel styksalg som omsætning. Det var tilfældet for dvd- og harddiskoptagere, camcordere, autoradioer, fastmonteret navigation og telefoner.


 


DVB-T og blu-ray


Endelig var der to nye områder i opgørelsen, nemlig DVB-T modtagere og Blu-ray afspillere. Trods det, at de fleste fladskærme i dag har indbyggede modtagere, blev der solgt 140.000 eksterne modtagere. Blu-ray afspillere er for første gang med i statistikken med 12.000 styk.


 


2009 og frem


Der er for de fleste produkters vedkommende forventning om tilbagegang eller stilstand i de kommende år. En af undtagelserne er tv, hvor der forventes fortsat stigende styksalg på grund af digitaliseringen. Af samme grund forventes der i de kommende år et stort salg af DVB-T modtagere, og endelig forventes Blu-ray afspillere at manifestere sig endnu tydeligere i markedet.


 


Kilde: Branchen Forbruger Elektronik

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.