Forside * Nyheder

Blockbuster i vanskeligheder


Rygterne havde svirret i et stykke tid: At Blockbuster kæden var havnet i alvorlige økonomiske problemer, og overvejede at indgive en konkursbegæring. Men kæden ville hverken be- eller afkræfte de rygter tilbage i marts måned..


Men her kort før påske afleverede kæden forskellige papirer til SEC – Securities and Exchange Commission – som er USA’s centrale opbevaring af regnskaber, notater o.lign. til brug for børser mv. Disse papirer har givet øget næring til tvivlen i branchen,  om Blockbuster er i stand til at fortsætte som selvstændig kæde.


Analytikere peger på, at kæden er ved at være for sent ude, i forhold til download, leje på nettet og VOD (video on demand). Omvendt vil Hollywood næppe klappe i hænderne hvis kæden bukker under, for med 7.400 butikker på verdensplan er det stadig en stor spiller på markedet for filmudlejning.


Blockbuster har en gæld på 4,4 mia. kroner, og arbejder på nye aftaler med kreditorerne. Deadline for rekonstruktionen er d. 11. maj, og selvom kæden håber på et positivt udfald – kan den af gode grunde ikke love noget. Falder forhandlingerne til jorden, kan kæden snart være historie.


 


Kilde: Reuters

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.