Forside Nyheder

Boxer i København blev til i et samarbejde


Open Channel, der driver forsøg med lokal-tv på DTT nettet, hjalp Boxer videre i København.


Det er Kanal 35, også kaldet MUX KBH, der fra 1. maj også kommer til at danne rammerne for Boxers tyvstart i København. Dette ene MUX kommer til at indeholde i alt 11 tv-kanaler. Udover Kanal København og G-TV | Gaming TV for alle, som fortsat sendes free-to-Air, kan man nu se Boxer TVs 9 tv-kanaler (TV2 NEWS, TV2 ZULU, TV2 Charlie, TV2 Film, Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Discovery Channel og Animal Planet).

Baggrunden er en netop indgået samarbejdsaftale mellem gate-keeperne Open Channel og Boxer TV.

Michael Sjørslev fra Open Channel udtaler: “Jeg er meget glad for den nye samarbejdsaftale med Boxer TV. Open Channel får nu en unik mulighed for at bevise, at tv-signaler fra Boxer på en professionel måde kan tilføjes et tv-signal, der derefter kan udsendes på de relevante tv-sendere.”

Open Channel har som formål at give lokal-tv i Danmark erfaringer med de nye digitale distributionsformer.

“Vi var de første i Danmark, som eksperimenterede med MPEG4 kodning og hierarkisk modulationsform. Nu får vi også praktisk erfaring med lokalt insert af lokal-tv på sendepositioner og drift af flere tv-sendere i et single-frequency network”, siger Michael Sjørslev.

Open Channel har siden august 2007 lavet forsøg med DVB-T på UHF kanal 35/MUX KBH. Takket være samarbejdet med Boxer TV så bliver tv-senderen på Borups Allé nu suppleret med en tv-sender på Gladsaxe-masten, hvor lokal-tv-stationerne Kanal København og 6eren (det tidligere TvDanmark) allerede sender analogt fra.


Det bliver interessant at se, hvordan kvaliteten bliver når et MUX skal rumme 11 stk. TV-kanaler.


 


DVB-T2 forsøg

Fremtiden ser også spændende ud for Open Channel, som har fået tilladelse til at lave forsøg med 2. generation terrestrisk digitalt tv DVB-T2 på UHF kanal 67 i København, hvilket giver mulighed for at sende op til fire HDTV kanaler og det vil her være oplagt at forsøge at udsende Danmarks første lokal-tv i HD kvalitet.


Så måske kommer der HDTV fra græsrødderne, før der kommer fra DR.


 


Kilde: Open Channel

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.