Forside * Nyheder

Database over energiforbrug


Hjemmesiden forbrugerelektronik.dk, der drives af brancheforeningen for forbrugerelektronik, BFE, har i samarbejde med søsterorganisationerne i Sverige og Norge, etableret en database over apparaternes energiforbrug.


Nu og her kan søges på TV og digitalbokse. Der er desværre ikke blevet plads til de øvrige apparater i stuen, som eksempelvis DVD og blu-ray afspillere. Dog har forskellige recordere med digital tuner fundet vej til databasen, gemt som “digitalbokse”.


Databasen ikke komplet med alle data endnu, men udbygges løbende.


Der opgives forbrug for:  • Stand-by
  • Normal drift
  • Maximal forbrug
  • Årsforbrug (gennemsnit)

Desværre er der ikke blevet plads til at nuancere oplysningerne yderligere end det.


Eksempelvis kan der være flere stand-by forbrug på apparaterne, f.eks. hvis digital tuneren er aktiv når resten af apparatet er slukket. Forskellige fabriksindstillinger til billedgengivelsen, især på plasma, giver et meget varieret forbrug der let kan svinge 100W. I det hele taget kan det svære svært at angive forbruget på plasma TV, da det afhænger af individuelt brug.


Oplysningerne i databasen er ikke målt, men er fabrikanternes egne angivelser. Så brug databasen med omtanke, da den ellers kan ende med at være mere vildledende end vejledende.


Se databasen her

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.