Forside * Nyheder

DR2 i HD fra 2012

 Danmarks Radio har også planer om at sende DR2 i HD kvalitet.


Det fortalte Kenneth Plummer, da han sammen med repræsentanter for YouSee, Canal Digital, BFE og DR havde foretræde for Folketingets Kulturudvalg, og orienterede om udviklingen indenfor HDTV i såvel Danmark som internationalt.


I dag er Japan og USA længst fremme med HDTV. Men Danmark lægger sig fra 1. november i spidsen, når DR starter DR HD med samtlige udsendelser i HD, gratis og på samtlige platforme – altså satellit, kabel og antenne. Det gør ingen andre lande, altså sender en hel public service kanal i HD. Den nye HD kanal vil samsende med DR1, alle de udsendelser som er i HD. Senest i 2012 ventes alle DR1’s programmer at blive sendt i HD.


I 2012 tager DR så endnu et skridt ind i fremtiden, når også DR2 sendes i HD. Og fra 2020 sendes alt fra DR så i HD, oplyste generaldirektør Kenneth Plummer, der dermed for første gang satte årstal på DRs videre udvikling indenfor HD.


Branchen har hele tiden påpeget, at HDTV er et vigtigt lokomotiv for den digitale udvikling og at det børsendes på alle platforme. Og det er netop det, som kulturpolitikerne bevilgede penge til i januar, og som de allerede om et halvt års tid kan se de første konkrete resultater af.


BFE oplyser, at der ifølge organisationens Markedsinfo i øjeblikket er solgt knap 2 mio. TV apparater, der er HD Ready. Indehaverne af disse tv kan dermed få udbytte af DRs nye knivskarpe billeder. Udover tv’et forudsætter det, at der er en såkaldt MPEG4 boks – enten indbygget i tv’et (typisk kun nyere modeller) eller købt og tilsluttet separat.


 


Kilde: BFE / DIGI mail

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.