Forside * Nyheder

Sort skærm på DR+TV2 i dele af Jylland


Arbejdet mod det analoge sluk er igang


Antenne arbejde i maj på TV-senderne Nibe, Videbæk og Hadsten, vil betyde periodiske afbrydelser af DR og TV 2 i perioden fra d. 6. til d. 28. maj 2009.


Det er forberedelsen til det analoge sluk, der kræver udskiftning af selve antennerne på de tre sendemaster i Niebe, Videbæk og Hadsten.


Arbejdet vil direkte berøre modtagelsen af de digitale kanaler DR1, DR2, TV2 og DR Update/Tegnsprog fra DTT nettet, samt TV 2’s signal analogt de de berørte områder. Men også kabel-tv og antenneforeninger, der konverterer eksempelvis DR1 og DR2 fra digital til analog vil blive berørt.


DR1 analog i det område vil ikke være berørt.


 


Følgende områder bliver berørt i maj  • Vestjylland: Seere med antenne-tv i Vestjylland vil opleve ?sort skærm? onsdag den 6. og torsdag den 7. maj i dagtimerne (fra kl. 9 til 17) og i nattetimerne fra 7. til 27. maj (fra kl. 23 til kl. 7 om morgenen).
    Arbejdet berører seerne i flg. vestjyske kommuner: Herning, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig og Skive.
  • Østjylland: Seere med antenne-tv i Østjylland vil opleve ?sort skærm? torsdag den 7. og fredag den 8. maj i dagtimerne (fra kl. 9 til 17) og i nattetimerne fra 8. til 27. maj (fra kl. 23 til kl. 7 om morgenen).
    Arbejdet berører seerne i flg. østjyske kommuner: Århus, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov,, Syddjurs, Norddjurs, Randers, Odder og Viborg.
  • Nordjylland: Seere med antenne-tv i Nordjylland vil opleve ?sort skærm? fredag den 8. og lørdag den 9. maj i dagtimerne (fra kl. 9 til 17) og i nattetimerne fra 9. til 28. maj (fra kl. 23 til kl. 7 om morgenen).
    Arbejdet berører seerne i flg. nordjyske kommuner: Aalborg, Jammerbugt, Rebild, Mariagerfjord, Vesthimmerland, Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn.

En del af disse seere vil i hele perioden også opleve ?sort skærm? eller signalforstyrrelser om dagen og aftenen, fordi der på grund af arbejdet med antennen bliver sendt med nedsat effekt.


I de nævnte kommuner er der mere end 150.000 husstande, som modtager deres signal med en antenne, og som derfor vil blive berørt i forhold til TV 2-signalet, mens det drejer som om knap en fjerdedel i forhold til DR-signalet.


 


DR2?s analoge signal i området slukker


De digitale sendere er kilden til DR2?s analoge signal fra en række hjælpesendere i området. Derfor vil der i perioder ikke være noget analogt DR2-signal fra hjælpesenderne i Struer, Silkeborg, Mariager og Hadsund.


Kabel- og satellit-tv samt DRs analoge tv-signal berøres ikke
Fjernsyn, som modtager deres signal fra satellit og kabel, bliver ikke berørt. Og seerne, som modtager DR1 analogt med en antenne, vil fortsat kunne se kanalen i perioden. Nogle kabel-tv-kunder kan dog risikere, at TV 2-signalet i perioder forsvinder.


Tv, der modtager deres signal fra fællesantenneanlæg eller bredbånd, bliver berørt, hvis de tager tv-signalet til DR1, DR2 og TV 2 digitalt eller TV 2 analogt fra luften med en antenne.


 


Arbejdet afhænger af vejret


Arbejdet på senderen kan blive udskudt, hvis vejret gør det sikkerhedsmæssigt uforsvarligt at arbejde oppe i de cirka 300 meter høje sendemaster. I så fald vil der blive informeret om det på tekst-tv, i en kravletekst på DR1 og TV 2 samt på dr.dk/digitalttv.


 


Andre antennearbejder i juni


I juni måned vil der blive arbejdet på tv-senderne i Viborg, Åbenrå og Vordingborg.


 


Kilde: DR

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.