Forside Nyheder

Tyskland: Blu-ray i stærk vækst


Nye tal fra nabolandet Tyskland viser, at blu-ray der er ved at etablere sig som DVD’ens afløser.


I følge den tyske brancheorganisation BITKOM, så fordobles omsætningen på blu-ray afspillere i Tyskland i år. Der tales derfor allerede om, at Blu-ray på det marked etablerer sig som DVD’ens afløser.


Med mere end 1000 titler på markedet, og en efterspørgsel på mere HDTV indhold, så fortsætter salget af afspillere væksten. I Tyskland ventes et salg på 400.000 afspillere i 2009, og det udover salget af PlayStation 3 og blu-ray drev til computere og mediacentre. Det er en stigning på 190% i forhold til 2008.


Prisen spiller også en rolle for stigningen i salget. Med afspillere ned til 150 euro på det marked, er det ikke længere finanskrise der afholder fra at købe. Det er omregnet 1.125 kr – et prisleje hvor de fleste kan være med.


Selvom afspillerene bliver billigere, så vil det øgede salg betyde en europærisk omsætningsfremgang for blu-ray afspillere, til omkring 519 mio. euro svarende til knap 4 mia. danske kroner.


 


Kilde: BITKOM

Annonce:
Forrige artikelNy enkel videoredigering – gratis
Næste artikelZeptos fremtid usikker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.