Forside * Nyheder

YouSee overvejer at lukke analog TV før tid


Tidligere udmeldinger lød på 10 år endnu, med analog kabel-tv, men YouSee overvejer at lukke ned før tid.


Direktør i YouSee, Niels Breining, har ellers ved flere lejligheder udtalt at YouSee agter at levere analog TV i mindst 10 år endnu. Dvs. frem til år 2018 eller senere. Men ændrede konkurrencevilkår kan tvinge YouSee til et tidligere analog sluk.


Årsagen er at analog TV optager for meget plads i kabel nettet, og på sigt kan den plads udnyttes bedre til digitalt TV, ikke mindst mange flere HDTV kanaler.


Kilder i branchen taler nu om analog sluk på YouSee kabel-tv allerede i år 2012. YouSee selv er mere tilbageholdende med de officielle udmeldinger. Men det er lykkedes os at få bekræftet af en kilde tæt på YouSee, at der arbejdes ud fra en skabelon med en 3 års overgangsperiode. Fra tidspunktet for lukningen af de analoge sendere herhjemme, per 1/11 i år, skal analog kabel-tv leve i yderligere 3 år.


Så per 1/11 2012 kan det være slut med analog kabel-tv fra YouSee.


Det ventes at YouSee først offentligør fremtidsplanerne for analog kabel-tv sidst på året. Efter det analoge sluk på TV sendemasterne.


 

Dementi


YouSee har d. 14/4.09 dementeret ovenstående oplysninger om, at de overvejer at lukke analog kabel-tv før tid.


Læs dementiet her

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.