Forside Nyheder

Danmarks største 1 Gbit/s bredbåndsinstallation


IT- og Videnskabsminister Helge Sander og adm. direktør for ComX Finn Helmer (Foto: ComX)


 


1 Gbit/s bredbånd


Beboere i Værebro Park i Gladsakse, er nu klar til den digitale TV fremtid, der jo stiller større og større krav til hastigheden på vores bredbåndsforbindelser og kvaliteten af samme.


Installationen blev åbnet i torsdags af IT- og Videnskabsminister Helge Sander.
 
Det er bredbåndsvirksomheden ComX, der netop har installeret en fiberbaseret bredbåndsløsning i det almennyttige boligbyggeri i Værebro Park. Løsningen kan både sende og modtage data med en hastighed på 1.000 Mbit/s.
 
“Værebro Parks bredbåndsløsning er ca. 250 gange så hurtig som den anslåede gennemsnitlige bredbåndsforbindelse på 4 Mbit/s i de danske hjem. Beboerne i Værebro kan nu supplere deres nuværende installation med de nyeste tjenester.Tjenester som spænder fra fjernstudier ved nogle af verdens kendte universiteter, over videokommunikation til underholdning i form af det webbaserede IPTV og Video-on-demand, hvor man betaler for at se film direkte på nettet via sit TV. Desuden vil man få adgang til IP-telefoni, en række spil og web-baserede tv-tjenester,” siger administrerende direktør Finn Helmer, ComX A/S.


Finn Helmer peger på de samfundsmæssige perspektiver, der ligger i Værebro Parks nye bredbåndsinstallation, hvor et almennyttigt boligbyggeri nu også bliver kendt for at være i front med ny teknologi, og de muligheder det giver den enkelte beboer. I USA har man gode erfaringer med at tilbyde både byer og lokalsamfund ultrahurtige bredbåndsforbindelser med positive resultater for befolkningen, som dermed får helt nye muligheder for let og hurtigt at komme i kontakt med omverdenen gennem webbaserede tjenester.


I dag stiller de nye fladskærme i det såkaldte High-Definition format krav om store transmissionshastigheder, da hver kanal helst skal have en 50 Mbit/s forbindelse, for at man rigtigt får glæde af det perfekte HD billede. Hvis der ikke er adgang til en ordentlig bredbåndsforbindelse, skal den enkelte husstand ikke have mange fjernsyn i gang, før der vil opstå hastighedsproblemer. Værebro Park er med sine i alt 1370 installationer fremtidssikret i mange år.
 
 
Kilde: ComX 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.