Forside * Nyheder

Fladskærms-tv i hvert andet hjem

 De seneste tal fra Danmarks Statistik, viser at der nu står et fladskærms-tv i hvert 2. hjem.


Antallet af familier med fladskærms-tv er steget kraftigt de sidste tre år, og andelen er nu oppe på 56 pct. I 2006 var andelen kun på 19 pct. 


 


Digitalt TV


Muligheden for at se digitalt tv følger med udviklingen i fladskærms-tv. Mere end halvdelen kan nu se digitalt tv, idet andelen nu er oppe på 53 pct. For et år siden havde kun 38 pct. af familierne denne mulighed.


 


Statistik over varige forbrugsgoder 2009


De blå kurver er 2009, mens de grønne er 2008. Det ses at især fladskærms-tv og digitalt tv er i fremgang, mens det naturligt nok går tilbage for videomaskinerne. 


Mobiltelefoner


Mobiltelefonen findes nu i næsten alle hjem, 98 pct. af familierne er i besiddelse af den, mens antallet af familier med fastnettelefon er faldet. Andelen er nu nede på 68 pct. i forhold til 76 pct. i 2008.


 


DAB


DAB-radioen er stadig populær og er steget med 4 procentpoint i forhold til 2008 til en andel på 29 pct. svarende til næsten hver tredje familie.


 


Videomaskinen


Videoen fortsætter derimod sin tilbagegang. 68 pct. af familierne har nu en sådan, et fald på 6 procentpoint siden 2008. Andelen af familier med cd-adspiller og dvd-af-spiller ligger i forhold til 2008 på et næsten uændret niveau på 91 og 86 pct.


 


GPS


GPS?en fortsætter med at vise vej for familierne. 42 pct. af familierne har nu en sådan. På to år er der sket en fordobling i antallet af familier, der har GPS.


 


2006 – 2009 i detaljer Tryk på billedet for et større


Kilde: Danmarks Statistik

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.