Forside * Nyheder

Kort nyt om IPTV, Canal 9 og US flad-TV


IPTV i stærk vækst


Seneste statistik fra IT- og Telestyrelsen, viser at IPTV stormer frem. Godt nok er det fortsat et niche område, med mange udbydere fordelt på få kunder, men det går fremad.


Alle udbydere på markedet kan melde om markant vækst i abonnementstallene. Samlet set er der tale om en mere end en fordobling fra 33.923 til 83.713 abonnenter.

»Det er et vækstmarked. Det ytrer sig på mange fronter. Udbygningen af infrastruktur, det at der bliver adgang til højere båndbredder mange flere steder i landet, er med til at drive den udvikling. Selvom det stadig er små tal, er stigningen markant. Du vil se endnu højere stigningstakt i næste halvår,« siger teleanalytiker Torben Rune til Version2. Udbyderne svigter Canal 9


Først var det Yousee som vendte tommelfingeren ned, til Canal 9 som er den kommende sportskanal fra Canal+ / Canal Digital. Nu forlyder det at også Stofa finder 30 kr/måned for dyrt for kanalen, i følge tvnyt.com.


Canal Digital er allerede begyndt markedsføring af den nye kanal, som starter op til sommer. Det store spørgsmål lige nu er, om kanalen vil blive distribueret på andet end Canal Digitals egen platform.


 


USA: Salget af fladskærme op med 10%


Det store USA marked er vigtigt for de fleste producenter af forbrugerelektronik.


Og der er noget at glæde sig over nu. Tallene for 1. kvartal i år viser nemlig, at salget af lcd-tv er steget med 10,5 % sammenlignet med 1. kvartal 2008.


Indenfor LCD TV indtog amerikanske Vizio 1. pladsen efterfulgt af Samsung og Sony. I det samlede tv-salg (inklusive plasma) indtog Samsung en kneben1. plads.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.