Forside * Nyheder

Ny svensk dom: Salg af cardsplitter ulovligt


SmartWi udstyr til deling af abonnementskort til digitalt TV, er ikke lovligt at forhandle i Sverige.


Produktet SmartWi gør det muligt, at dele sit abonnement på digitalt TV, ud til flere TV i husstanden. Smartcard puttes i den centrale kortlæser, som så sørger for at sende koderne trådløst ud til modtagere, monteret i de forskellige settop bokse og TV apparater.


De fleste udbydere af digitalt TV sælger ekstra kort. Men de er ofte dyre, og kræver løbende abonnement. SmartWi produktet er en teknisk løsning, til at dele det abonnement man allerede har betalt for, ud på flere TV i hjemmet. Så der kun betales for ét abonnement, ligesom på analog kabel-tv. De trådløse signaler kan overføres op til 20m.


De store udbydere af tv-signaler i Sverige, har dog hele tiden set brugen af SmartWi som et brud på deres regler. Nu har de så vundet en dom mod en forhandler af SmartWi, at det også er ulovligt at sælge produktet i Sverige. Dommeren lægger i dommen vægt på, at det er selve behandlingen af kodningen/krypteringen, der er ulovlig.


Forhandleren Teknik Kedjan, med butikker i Gøteborg og Malmø, blev dømt til at betale sagens omkostninger og en bod på 422.125 SEK til udbyderne. Forhandleren skal øjeblikkelig stoppe salget af SmartWi.


Herhjemme er der ingen tilsvarende domme omkring SmartWi produktet.


 Kilde: Prylportalen

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.