Forside Nyheder

Ny AVM CD receiver i midi format


Introduktion til AVM


AVM har I mere end 20 år udviklet og konstrueret produkter I entry High end klassen I Tyskland, og har siden lanceringen af sine første produkter, høstet meget stor anerkendelse iblandt audiofiler, magasiner og brugere i mellemeuropa.


AVM anvender udelukkende komponenter med militære specifikationer, og alle produkter er samlet i Tyskland. AVM konstruerer naturligvis separate CDafspillere, forstærkere, tunere mm, men har også valgt at konstruere Inspiration serien, som er meget kompakte audiokomponenter med en lyd i high end klassen. Målet har været at skabe forbindelse imellem de personer der ønsker højst mulig lydkvalitet og de høje krav der stilles til boligindretning.


 


AVM Inspiration C 6 M


AVM Inspiration C 6 M er noget så specielt som en alt-i-et CDreceiver med lyd i high end klassen, og det har lykkedes AVM at konstruere en maskine der er meget let at benytte i det daglige, men vi vil her kort fokusere på den mere tekniske side af maskinen.


Cdafspilleren benytter et solidt Cddrev, der i assistance med en højpræcisionsclock, effektivt minimerer jitterstøj. Digital til analog konvertering foretages af en højkvalitets DAC der upsampler de normale 16 bits CD plader til 24 bits opløsning, hvilket giver en blødere og mere analog lyd, der stadig bibeholder detaljerigdom. AVM har konstrueret digitaldelen så smart, at der er indbygget 2 digitale indgange således at man kan tilslutte eksterne lydkilder digitalt, som f.ex en harddisk/ PC , og udnytte den fine indbygge DAC i Inspiration C 6 M.Radio kan give mange timers gratis musikglæde, og AVM har indbygget en tunerdel af høj kvalitetet i denne CDreceiver. Radiodelen kan modtage både FM og DAB. Der er 50 faste stationers hukommelse, hvilket er med til at lette den daglige betjening.


AVM har arbejdet hårdt for at kunne indbygge en seriøs forstærkerdel ned i så kompakte dimensioner. Der er separate strømforsyninger for kontrolforstærkerdelen og effektforstærkeren. AVM har benyttet komponenter af audiophil kvalitet i forstærkeren, for derved at kunne levere et produkt der matcher normalt full size apparater. Effektforstærkeren er særdeles strømstærk og leverer solide 65 watt pr. kanal ( RMS ) og som et bevis på at der er tale om rigtig AVM forstærker, kan den drive 2 ohms højttalere kontinuerligt. Effekten stiger således til 125 watt pr kanal. (RMS) Dæmpningsfaktoren er høj og der er tale om meget lav forvrængning fra forstærkeren, og sammen med den kraftige forstærker, giver dette mulighed for at vælge et så kvalitets højttalere efter eget valg, og man er ikke pålagt et meget snævert udvalg at vælge imellem.


Det er også muligt at tilslutte op til 4 eksterne analoge signalkilder, tape funktion , 2 digitale ind / udgange samt en processor ind/udgang, der gør det muligt at tilslutte en ekstern surrounddekoder.


Der er indbygget et let og brugbart menusystem med mange funktioner. Da det er muligt at tilslutte flere eksterne analoge og digitale apparater til AVM Inspiration C6M, er det muligt at indstille niveauet for hver enkelt signalkilde, således at lydstyrken er ens. Der er indbygget tonekontrol,balance, og en parametrisk loudness funktion. Det er også muligt at navngive hver enkelt indgang efter eget valg.


Kabinettet er meget solidt opbygget i massive sider af aluminium, hvilket ikke bare giver et smukkere design, men også er medvirkende til et mere solidt kabinet der ikke er følsom overfor eksterne vibrationer. Fjernbetjeningen er ligeledes en CNC fræset aluminiumsenhed, og der kan som tilbehør leveres en programmerbar fjernbetjening der kan styre dit tv, lys i rummet osv.


 


Nøgleord  • Individuelle strømforsyninger for kontrol og effektforstærkerne
  • 4 linie indgange med phonostik
  • 1 tape monitor, 1 processor in- / out (separat kontrolforstærkerloop)
  • 2 digital in- / outputs optisk og koaxia
  • Parametric loudness funktion, tone kontrol, bass boost (bypassed hvis ikke benyttet)
  • Lav impedans udgang kan drive svære højttalerbelastninger
  • Højeffektiv effektforstærkerdel
  • Upsampling til 96 kHz / 24 bits, quartz stabiliseret clock med ekstremt lavt jitter
  • FM RDS og DAB tuner med radiotext

AVM Inspiration C 6 M koster Kr. 22.995,-


 


Kilde: Sun Audio

Annonce:
Forrige artikelOppos blu-ray tæt på lancering
Næste artikelDONG mister aftale med Viasat
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.