Forside Nyheder

YouSee: Analog kabel-tv måske 10 år endnu


YouSee er blevet mere forsigtige, i forhold til hvor længe analog kabel-tv vil leve endnu.


 


Analogt tv så længe kunderne ønsker det


I en pressemeddelelse til alle landets medier fredag, udtaler adm. direktør i YouSee Niels Breining: “Jeg kan ikke love et bestemt antal analoge kanaler i et bestemt antal år, men jeg er overbevist om, at vi om otte-ti år stadig har mange analoge kanaler. Og jeg tror, det er en holdning, vi deler med de øvrige kabel-tv selskaber på det danske marked,”.


Niels Breining er videre citeret for:


“Vi er ikke i tvivl om, at fremtiden tilhører det digitale tv-signal, men så længe der er et marked for det analoge signal, fortsætter vi med at sende både analogt og digitalt,”


“Stort set samtlige YouSee’s kunder bruger i dag det analoge signal, fordi de har et eller flere analoge tv-apparater i hjemmet. Og selv om mange i de kommende år vil købe digitale apparater, vil de analoge tv stadig have en rolle som tv nummer to eller tre i hjemmet. Hvis vi slukkede det analoge signal her og nu, ville vi tvinge vores kunder ud i så store investeringer i digitalt udstyr, at det formentlig ville kunne ses på betalingsbalancen,”


En analog tv-kanal lægger beslag på seks gange så meget kapacitet i nettet som en digital kanal, og derfor kan det i de kommende år være nødvendigt at skære ned i antallet af analoge kanaler for at få plads til flere digitale kanaler både i standard og HD-kvalitet. IT- og Telestyrelsens aktuelle planer om at tvinge YouSee til at åbne sit netværk for andre bredbåndsudbydere, kan føre til yderligere pres for at skære ned på det analoge udbud.


 


Konklusion


Så en ny delkonklusion på, hvor længe vi vil have analog kabel-tv herhjemme, må være:


At det afhænger af kundernes ønsker, og det er måske 8-10 år endnu; Men udbudet af kanaler vil gradvist blive reduceret ad åre, som følge af at pladsen skal bruges til andre formål, som eksempelvis flere digitale kanaler (incl. HDTV) samt tvungen udlejning af kapacitet til bredbånd.


 


Fakta


Kabel tv er den helt dominerede distributionsform herhjemme, viser den seneste opgørelse fra Gallup over danskeres tv-veje. Samlet dækker kabel-tv således to tredjedele af markedet. Den hurtigst voksende teknologi er i øjeblikket ip-tv, f.eks. TDC TV, hvor tv-signalerne sendes digitalt via telenettet eller via fiberforbindelser.  • Kabel tv: 1,6 mio.
  • Tagantenne: 0,4 mio.
  • Parabol: 0,3 mio.
  • Fiber: 0,04 mio.
  • Andet, f.eks. telenet: 0,08 mio.
  • Ved ikke: 0,03 mio.

I alt: 2,45 mio. husstande (Kilde: Gallup)


 


Kilde: YouSee presse

Annonce:
Forrige artikelBoxer i luften over Storkøbenhavn
Næste artikelOppos blu-ray tæt på lancering
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.